Blanka Matragi - Nešije, ale dělá sochy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Blanka Matragi - Nešije, ale dělá sochy

Módní návrhářka Blanka Matragi (vlevo) s výtvarnicí Lenkou K. Galeoni.
Módní návrhářka Blanka Matragi (vlevo) s výtvarnicí Lenkou K. Galeoni. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Návrhářka Blanka Matragi (53) momentálně pracuje s bronzem, a ne s jemnými průsvitnými materiály. A může za to muž, a paradoxně ne její manžel! Je v jejím životě někdo, kdo ji ovlivňuje víc než její muž?

„Ano, může za to jeden podnikatel, který mě oslovil, že by chtěl ode mne taky šaty. Řekl mi – Blanko, já chci šaty, ale nechci žádnou ženu, které bych je daroval. A tak jsem mu řekla, že mu vyhotovím šaty z bronzu v podobě sochy,“ vysvětlila na iDnes.tv Matragi svou novou pracovní «úchylku«.

V Praze se objevila coby kmotra na vernisáži soch, obrazů a kreseb Lenky K. Galeoni s názvem Terra Animata v pražské Galerii S.U.V. Mánes Diamant. „Jedna druhou jsme vlastně inspirovaly, a já jsem řekla Lence, že se svými výtvory musí vyjít ven, je škoda, aby nikdo neviděl něco tak působivého,“ prozradila na výstavě Matragi.

Mimo návrhářky do Mánesa dorazili i Radek John, Jan Hřebejk, Zbyněk Drda, Ivan Vyskočil, Jiřina Bohdalová nebo Jana Adamcová, která už za 3 měsíce porodí své druhé dítě. A prozradila, že to bude holčička.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.