Osvald z filmu Lucie, postrach ulice - Rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Osvald z filmu Lucie, postrach ulice - Rakovina!

Michael Hofbauer před operací nádoru.
Michael Hofbauer před operací nádoru. (Aha! – Marek Pátek, Foto pro Aha! – Josef Vítek)

PRAHA – Pamatujete na drzouna Osvalda z filmu Lucie, postrach ulice? Jeho představitel, dětská hvězda tohoto a mnoha dalších filmů a seriálů pro děti Michael Hofbauer (48) bojuje s rakovinou! Před třemi lety prodělal operaci, ale skončil v invalidním důchodu, s následky odoperovaného nádoru bojuje dodnes!

Můj boj s nádorem

„Nejdřív se mi udělala pod bradou taková obrovská boule, struma. A všichni si z toho dělali srandu, včetně mě, smáli jsme se že vypadám jako sysel,“ vzpomíná Hofbauer na první projevy nemoci. „Ale pak už to bylo opravdu hodně, hodně drsný,“ zvážní. Zbavit se narůstajícího nádoru totiž nebylo vůbec lehké. Žádný z lékařů ho kvůli místu, kde se nádor utvořil, nechtěl operovat. Zoufalý »Osvald« se téměř vzdal naděje na normální život. „Protože jsou v tom místě citlivé partie, nikdo se do toho nechtěl pustit, aby mě toho výrůstku zbavil,“ popisuje beznaděj herec, který byl nějaký čas znetvořen k nepoznání.

Nakonec se ale přece jen našel člověk, který mu dokázal pomoci. „Pan doktor Tomášek, na kterého nedám dodnes dopustit, to na plastické chirurgii vyndal,“ popisuje herec s tím, že největší šok na něj teprve čekal! „Když nádor z mého krku vyndali, zjistili, že je zhoubný, tedy rakovina,“ líčí šok, který mu osud uštědřil. Michael se však s nemocí popral. „Pevně doufám, že se to nebude rozrůstat, a jsem rád, že konečně už vypadám zase jako člověk. Je to díky panu doktorovi, kterému by měli pozlatit ruce. Zachránil mi život!“ říká někdejší dětská hvězda.

„Teď jsem doma a čekám na různé nabídky, ale víte jak to chodí. Snažím se pro lidi stříhat soukromě filmy na počítači a doufám, že se to naučím tak, abych se tím byl schopen bez problému uživit,“ svěřil se se svými plány. Jedním dechem však dodává, že jediné, co si přeje je, aby se zabijácká rakovina znovu neobjevila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.