Co dělají pěvecké hvězdičky 80. let dnes? Taxikaří, soudí, zkrášlují ženy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Co dělají pěvecké hvězdičky 80. let dnes? Taxikaří, soudí, zkrášlují ženy...

PRAHA (gra) – V osmdesátých letech byli slavní. Měli hity, fanoušky, nabité koncertní sály… Jejich písničky hrál mnohdy až do omrzení rozhlas, každou sobotu se na nás usmívali z televizní obrazovky. Byli mladí, krásní a slavní. A taky bohatí. Kde jsou dnes?


Kam zmizely populární pěvecké hvězdy a hvězdičky osmé dekády minulého století? Co se s nimi za těch dvacet let stalo? Jak dnes žijí? Co dělají? A jak si vůbec vydělávají na chléb vezdejší?

Arnošt Pátek (52)

Kliknutím zvětšetePo »sametové revoluci« pověsil zpívání na hřebík a otevřel si vinárnu a později i restauraci. Natočil ještě album trampských písniček s Jiřím Helekalem, ale dál se už zpívání nevěnoval. Už více než čtyři roky bojuje s rakovinou, která jej připravila o část obličeje, krku, polovinu zubů i nos a oko. Jeho stav je velmi vážný. Arnošt Pátek alias Piaček, což je jeho skutečné jméno, je podruhé rozvedený a žije sám ze sociální podpory, která v jeho případě činí něco málo přes čtyři tisíce korun měsíčně. Občas mu pomůžou sestry nebo dvaatřicetiletý syn Tomáš z prvního manželství. Petr Hannig mu před Vánocemi vydal dvě cédéčka jeho největších hitů nazvaná »Poslední prázdniny« a »Sny o tygří lady«.

Eva Hurychová (56)

Kliknutím zvětšetePo svatbě s Jiřím Mošnerem toužila po dětech. Po vážných zdravotních peripetiích se jí narodila dnes patnáctiletá dvojčata, kterým se mnoho let s největší pečlivostí věnovala. Opustila rozjetou kariéru i své hity jako »Já příjdu« či »Chybička se vloudí« a na přání manžela zůstala ženou v domácnosti. O domácím násilí, kterého se stala obětí, napsala úspěšnou autobiografii »Řekla jsem NE tyranovi«, jež vyšla loni na podzim. Všem ostatním ženám chce dodat odvahu, aby věděly, že nejsou samy. Současně s knihou vyšlo i album »Souhvězdí lásky«, kde jsou starší i nové písně. Teď je Eva krátce rozvedená a pomáhá obětem domácího násilí (e-mailový kontakt: evinaschranka@email.cz). Zároveň se vrací ke zpívání, skládání a textování. Teď chystá autorské album.

Pavel Horňák (39)

Kliknutím zvětšeteNástupce Michala Davida ve skupině Kroky Františka Janečka zazářil hity »Kdo ví«, »Tričko«, »Kotě«, »Stárneme«… Vydal tři alba, kterých se celkem prodalo přes půl milionu výlisků, a zpívání pověsil na hřebík, když ukončil studium práv na vysoké škole. Působil jako advokát koncipient, poté dva roky v Kanceláři Akademie věd ČR, pak v Kanceláři Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a nyní je soudcem na Praze 2. Jeho současná práce jej naplňuje a dle vlastních slov je spokojený a šťastný. Zpívání považuje za dávno zapomenutou kapitolu svého života, ke které se již nechce vracet. O publicitu nestojí, a dokonce ani nedal souhlas k vydání svých dávných hitů na cédečkách. Pavel Horňák se v září 1991 oženil a s manželkou Renatou má dceru Pavlínu (1992) a syna Jana (1998).

Markéta Muchová (50)

Kliknutím zvětšeteKrásnou manekýnu Markétu Krbuškovou (dnes Nepomuckou) objevil v polovině osmdesátých let František Janeček, dal jí umělecké příjmení Muchová a udělal z ní hvězdu, která byla desátá ve Zlatém slavíku a jejího alba »Superden« se prodalo přes padesát tisíc kusů. V kapele Kroky se Markéta zamilovala do kytaristy Jiřího Nepomuckého, kterého si vzala a v roce 1988 mu porodila syna Jiřího a v roce 1990 syna Jana. Dětmi její pěvecká kariéra skončila. Když děti odrostly a Markéta se rozvedla, začala pracovat jako asistentka v zahraniční firmě. Nedávno vyšly všechny její hity jako »Běž domů, běž«, »S námi to zkus«, »Aha…« nebo »Sázej na mě« na cédéčku »Superden« a Markéta by se ke zpívání po dvaceti letech ráda vrátila.

Vítězslav Vávra (54)

Kliknutím zvětšeteLegendární zpívající bubeník a interpret hitů »Holky z gymplu«, »Dívka z heřmánkové návsi«, »Správné holky, hlaste se« zpívá už jen sporadicky, i když jeho staré pecky dodnes vycházejí na výběrech. Se svou druhou ženou, zpěvačkou Věrou Špinarovou, se rozvedl a vzal si o třiadvacet let mladší Světlanu ze Zakarpatské Ukrajiny, která mu v prosinci 2003 porodila dceru Viktorii, s níž byl svého času na mateřské dovolené, protože Světlana pracuje na dlouhé směny v sázkové kanceláři. Z prvního manželství má málem dvoumetrový Vávra syna Filipa (1977). O své velké slávě (v roce 1980 měl vyhrát Zlatého slavíka, ale podle něj na zásah z tehdejšího ÚV KSČ byl přesunut až na třetí místo a před něj byli dosazeni Michal David a Karel Gott) napsal knihu »Jsem pamětník?«.

Michaela Linková (45)

Kliknutím zvětšeteHity »Já si počkám«, »Televizní dívka Líza«, »Bílý měsíc«, »Tak mě sváděj« vyměnila začátkem devadesátých let za zpívání v řeckých barech, což považuje za nejhorší zkušenost svého života. Se svým druhým manželem Jaroslavem Kubatou má syna Jaroslava (1992). Na konci devadesátých let ještě na chvíli zazářila v duu s Leošem Petrů a za tehdejší album »Italo Hits 80« získali dokonce i Zlatou desku. Jenže pak jejich nápad »okopíroval« Michal David, udělal DaMiChi a bylo vymalováno. Dnes Michaela Linková zpívá a moderuje jen příležitostně. Intenzivně se totiž věnuje svému kadeřnickému salonu na pražském Smíchově, kde má kadeřnictví, pedikúru, modeláž nehtů a vizážistiku. A po vzoru manžela se začala také věnovat automobilovému sportu.

Pavel Roth (52)

Kliknutím zvětšetePři slaďácích »Krásnější než růže« a »Zahrada ticha« v podání tmavovlasého Pavla Rotha s mužně zarostlým hrudníkem ženy šílely. Do roku 1991 vystupoval jako host pořadu Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře. Kšeftů ubývalo, musel živit rodinu, a proto odešel zpívat do barů v Německu. Po návratu se chtěl pokusit o comeback, ale vážně onemocněla dcera Michaela. Rok strávila na lůžku a s manželkou se museli střídat v péči o ni. Aby žena – právnička nemusela přerušit práci, začal jezdit jako taxikář a podle jejích časových možností si určoval pracovní dobu. Jezdil hlavně v noci. Nakonec už u taxikaření zůstal. Před třemi lety mu vyšel disk »Čáry lásky«, loni »Lůžko z trávy« s Ivou Hajnovou, teď chystá další. Sedmadvacet let je ženatý, dcera má o rok méně.


Dalibor Janda: To nejhorší jsem už prožil!

Tragické osudy slavíků


9.2.2008


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.