Norbert Lichý (†59) šel smrti naproti: Věděl, že mu hrozí infarkt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Norbert Lichý (†59) šel smrti naproti: Věděl, že mu hrozí infarkt

Norbert Lichý
Norbert Lichý (FTV, ČRo)

Tak umělecké nebe má o jednu těžkou hereckou váhu širší ansámbl. Ostravský patriot Norbert Lichý (†59), kumštýř majestátné postavy a výjimečného dramatického i komediálního talentu, svůj poslední infarkt nehrál… Srdíčko se mu zastavilo v úterý.

Před kamerou umíral na infarkt několikrát, uměl to prodat, vzhledem k tělesné konstituci jste mu to věřili stoprocentně. „Myslím, že jsem umřel před kamerou devětkrát,“ spočítal. A že mu doktoři radili, aby se šetřil, shodil přestal kouřit, nebral vážně. „Na něco se umřít musí,“ řekl nám před lety. „No jasně, doktoři mě varují pořád, ale stále ještě jejich doporučení ohledně změny životního stylu odolávám.“ 

Ondřej Pavelka na pohřbu Hadrbolcové (†86): Byla to inteligentní, zábavná dáma

Video se připravuje ...

Proč jím až v noci

Rádi jsme za ním jezdili do Ostravy, kde se cítil nejlíp. Bydlel u maminky, miloval její kuchyni. Když jsme si dali sraz, tak v hospůdce, kde si objednal pivo a na tajňačku si směl zapálit. „Životospráva je mizerná, jak už to u divadla chodí. Většinou se pořádně najím až pozdě večer, po představení. Před tím to nejde, já totiž po jídle usínám. A spát na jevišti? Kdo by mě za to platil?“ smál se. Říkal, že si lidi moc k tělu nepouští, až když je líp pozná. Nás nechal proniknout do svého světa.

Bože, svíčková od mámy

Vyprávěl, jak miluje chajdu v Beskydech. „Pomalu si tam kutím, ale ne moc. Abych se neuhnal. Spíš sedím a koukám do zeleně. A odpočívám. Na houby nechodím, přece se vlastní rukou neotrávím.“ Prozradil i to, čemu nedokáže odolat.

Bolek Polívka na pohřbu Karla Schwarzenberga: Utěšuji se vtipem!

Video se připravuje ...

„Ujíždím na anglickém rostbífu s hranolkama a kečupem. A na svíčkové od maminky.“ A dršťkovou, řízek… Všechno měl v hitparádě. „Jídlo bez masa nevnímám, prostě necítím. To neexistuje. Maximálně studentsko-zájezdový smažák.“ Nesl velmi špatně, když maminka loni umřela. Bývalá tanečnice ostravského Divadla Petra Bezruče Evelyn odešla ve věku 83 let.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.