Smutné loučení Melanie Trumpové s maminkou Amalijí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smutné loučení Melanie Trumpové s maminkou Amalijí

Melanii Trumpové zemřea matka
Melanii Trumpové zemřea matka (ČTK/AP Alex Brandon, Reuters)

Rodina amerického exprezidenta se ponořila do smutku, když ve věku 78 let zemřela matka bývalé první dámy Melanie Trumpové (53). 

„Má elegantní a tvrdě pracující matka mi představila módu a krásu. Byla to silná žena, která se vždy chovala s grácií, vřelostí a důstojností,“ vzpomíná zdrcená dcera na svou původem slovinskou mámu Amaliji Knavsovou. Příčinu smrti rodina neuvedla, Donald Trump (77) se však na Silvestra zmínil, že je jeho tchyně velmi těžce nemocná a její stav vážný.

Putin zabavuje evropské firmy. Trumpova kandidatura v ohrožení. A Depardieu opět v Praze

Video se připravuje ...

Melania sama kvůli tomu vynechala většinu vánočních a novoročních oslav v Trumpově komplexu Mar-a-Lago a trávila celé svátky po maminčině boku v nemocnici. „Byla zcela oddaná svému manželovi, dcerám, vnukovi a zeti. Bude nám nadmíru chybět a budeme i nadále ctít a milovat její odkaz,“ rozloučila se s maminkou v emotivním vyjádření Melania Trumpová.

Byla Američanka

Melanii rodiče (otec obchodoval s auty, matka pracovala v textilce) vychovávali v jugoslávské, později slovinské Sevnici. Když ale začala dcera žít v USA (1996) a stala se ženou bohatého realitního magnáta (2005), přesídlili za ní i Amalija s Viktorem. Nejprve tam žili díky zelené kartě (povolení k trvalému pobytu) a v srpnu 2018, tedy v době Donaldovy prezidentské éry, dokonce přijali americké občanství. Trump přitom vždy hlasitě hřímal proti »řetězové migraci v zájmu slučování rodin«.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.