Režijní debut Denise Šafaříka: Humor černější než rakev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Režijní debut Denise Šafaříka: Humor černější než rakev!

Denis Šafařík
Denis Šafařík (Čt)

Co si asi představuje dáma, které se manžel právě začal peckou z třešňového kompotu dusit u večeře? Anebo co říkáte, když vytíráte poněkolikáté podlahu dlouhé chodby, protože těhotné partnerce se opět neudělalo dobře? Herec a režisér Denis Šafařík (29) servíruje v novém povídkovém filmu O malých věcech dvanáct takových absurdit, vztahových zápletek, humoresek a dramat.

Režijní debut vznikl v covidové době v prázdném domě, kam nepřijeli, resp. nemohli přijet nájemníci a turisté. Což také atmosféře rozhodně nahrálo!

Černější než rakev

Film připomíná legendární Čtyři pokoje (1995, Tarantino, Rodriguez, aj.) a producent Peter Bebjak to trefně uvádí. „Humor je tu leckdy černější než rakev. Ten film je jedinečný dynamikou a také pointami, z nichž některé mi vyrazily dech. V povídce, kde manžel spolkne klíč, protože mu žena nechce dát přečíst, co přišlo v dopise, jsem brečel smíchy.“

Marta: Letní scéna Musea Kampa uvádí recitál o výjimečné Martě Kubišové s Berenikou Kohoutovou a alternující Hanou Holišovou v hlavní roli.

Video se připravuje ...

Denis Šafařík, kterého známe jako mladičkého vyšetřovatele ze Zločinů Velké Prahy, napsal scénář v době pandemické paralýzy a z pocitů přetlaků a touhy vyprávět patálie každodennosti. „Šlo mi o to zachytit křehkost momentů ze života, které nás dnes a denně provází. Byla to i jistá forma terapie po mém složitějším životním období.“

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video se připravuje ...

Jasno o obsazení

Od začátku také věděl, kdo mu koho zahraje, měl jasno o obsazení a všichni mu vyšlí vstříc. Zmíněnou paní, které se pod stolem dusí manžel, hraje např. Vanda Hybnerová. Dále uvidíme Beátu Kaňokovou, Jana Nedbala, Jakuba Žáčka či Oskara Hese. „Potřeboval jsem herce, kteří danou postavu mají nějakým způsobem v sobě. Jakoby na první pohled,“ vysvětluje režisér a scenárista v jedné osobě. Humor je to ostrý a leccos nám nemusí být příjemné, ale přijmout to musíme, protože to je prostě život… A pak, nikdy nemůžete vědět, co se odehrává za zdmi sousedního bytu!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.