Smrt královny rock´n´rollu Tiny Turnerové (†83): Zabil ji vysoký tlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smrt Tiny Turnerové (†83): Zabil ji vysoký tlak!

Před vilou Tiny Turner vzniklo pietní místo
Před vilou Tiny Turner vzniklo pietní místo (archiv)

Tak silná to byla žena! Ze všech ran osudu, které ji dostihly, se dokázala vzpamatovat a jít dál. V dětství ji opustili rodiče, prožila 16 let v manželství po boku tyrana, pochovala dva vlastní syny, vše ustála. Jen vlastní tělo neoklamala...

Několik týdnů před tím než pokojně zemřela svém domě v Küsnachtu u Curychu, prozradila, že se o své zdraví měla více starat. „Nepamatuji si, že bych kdy dostala vysvětlení o tom, co vysoký krevní tlak znamená nebo jak ovlivňuje tělo. Že je tak úzce spjat s nemocemi ledvin. Vědět to, ušetřila jsem si spoustu utrpení,“ řekla letos v březnu u příležitosti Mezinárodního dne ledvin. Všechny varovala, aby hypertenzi nepodcenili.

Zemřela Tina Turner (†83): Její dům je v obležení fanoušků a květin!

Video se připravuje ...

„Považovala vysoký tlak za něco normálního. Ani mě nenapadlo ho řešit.“ Právě neléčená hypertenze však stála za její mrtvicí v roce 2009 a další o čtyři roky později. Tu utrpěla pouhé 3 týdny po svatbě se svou životní láskou, německým hudebním producentem Erwinem Bachem (67). Tím však zdravotní problémy neskončily, v roce 2016 jí byla diagnostikována rakovina střev. Léčba hypertenze jí způsobovala nepříjemné vedlejší účinky, a tak přestala léky užívat a raději experimentovala s neúčinnými homeopatiky. A dospělo to až do fáze, kdy se ocitla na pokraji života a smrti!

„Lediny vám zkolabují bezbolestně,“ varovala všechny. „Moje ledviny jsou obětí toho, že jsem neléčila vysoký krevní tlak konvenční medicínou. Vystavila jsem se velkému nebezpečí, když jsem odmítala skutečnost, že potřebuji brát každý den léky až do konce života,“ povzdechla si hvězda. Život jí zachránil až manžel Erwin, který jí v roce 2017 jednu svou ledvinu daroval. A s ní ještě šest let života. Ač byla operace z velké části úspěšná, Tina nakonec dlouhodobým problémům podlehla...

Divoký život a záhadná smrt Whitney Houston

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.