Karel Gott se oženil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Karel Gott se oženil!

Svatba Karla Gotta a Ivany Macháčkové  proběhla ve svatební kapli v Las Vegas. Nechyběla na nich jejich dcera Charlotte Ella a Ivanina maminka Blanka.
Svatba Karla Gotta a Ivany Macháčkové proběhla ve svatební kapli v Las Vegas. Nechyběla na nich jejich dcera Charlotte Ella a Ivanina maminka Blanka. (Bison & Rose)

LAS VEGAS – Karel Gott (68) připravil svým fanouškům další pořádný šok! Ten samý den, kdy prostřednictvím deníku Aha! veřejnosti oznámil, že s přítelkyní Ivanou Macháčkovou (31) očekávají narození druhého potomka, do toho konečně praštil! V naprostém utajení a jen s minimem svědků se s Ivankou oženil v americkém Las Vegas!

»Milí přátelé, chceme vám oznámit, že dnes, 7. 1. v 16.30 místního času, jsme se ve svatební kapli v Las Vegas oddali. Vaši Karel a Ivana Gottovi,« napsal legendární zpěvák okamžitě v SMS pro deník Aha! A víme ještě víc!

16.30 hodin lasvegaského času. Svatebními pugéty vyzdobená kaple, Ivanina maminka s malou Charlotte Ellou v bílých šatečkách na klíně sedí v dřevěné lakované lavici. Před knězem v bílé sutaně přešlapuje ženich Karel Gott, který musel za sňatek zaplatit poplatek sto dolarů. Zazní svatební zvony a do kaple vchází nevěsta Ivana Macháčková. S vyčesanými loknami na ramena a bílými šaty až na zem přistupuje k oltáři a odříkává svatební slib. Za pět minut už je Ivana první a jedinou paní Gottovou.

„S ohledem na skutečnost, že s Ivanou žijeme již sedm let pod jednou střechou a společně vychováváme naši dceru Charlottu, jsem už delší dobu přemýšlel o našem sňatku,“ vyjádřil se Gott ke sňatku na serveru iDnes.cz. „Jsem nesmírně šťastná, že jsme nyní opravdová rodina – a o to více, protože v polovině června očekáváme narození dalšího potomka,“ doplnila jeho žena Ivana a pak si oba vypnuli mobilní telefon, aby si v klidu užili své americké líbánky.

To, že se schyluje ke svatbě, bylo zasvěceným jasno už od rána. V Americe jsou v současnosti i Gottovi nejlepší kamarádi Helena Vondráčková (60) a František Janeček (61), které deník Aha! dlouho podezíral, že jim jdou tajně za svědky. Opak byl ale pravdou, ani jeden o svatbě nevěděl. Třeba Vondráčkovou s manželem Martinem Michalem, kteří jsou na Floridě, Karel informoval vtipnou SMS: »Heleno a Martine, přejeme vám sluníčko. Tady je tak ošklivě, až jsme se z toho vzali :),« napsal jim. „Máme z toho oba radost a přejeme jim hodně štěstí,“ smála se včera do telefonu deníku Aha! Helena, evidentně z Gottova dvojnásobného štěstí nadšená.

Je ale svatba platná?

PRAHA – Las Vegas, ráj celebrit! Brala se tu Britney Spears, Pamela Anderson a teď i Karel Gott s Ivanou Macháčkovou! Uznají však svatbu české úřady? To není jisté!

Podmínky, za kterých je svatba českých občanů v Las Vegas možná, jsou tyto: „Musí si zajistit oddávajícího, který má oprávnění oddávat, uvést pravdivé údaje o obou novomanželích a zaplatit poplatky,“ řekla Aha! mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Ani pak ale nemají novomanželé vyhráno. „Oddací list jde ke schválení na americký matriční úřad, který si v Česku ověřuje totožnost obou oddaných, a pak na americké ministerstvo zahraničí, které vše musí potvrdit. Nakonec se novomanželé musí obrátit na matriční úřad v Brně,“ doplnila Opletalová.

Na brněnském úřadě záleží, zda svatbu potvrdí. A to není automatické. Platná tak například nebyla svatba Josefa Kokty s Gábinou Partyšovou, která se odehrála ve francouzském Cannes. Ti na místě neměli žádného oficiálního českého zástupce, jak stanovuje česko-francouzské právo, a hlavně – ani jeden z novomanželů nebyl po minimálně stanovenou dobu šedesáti dnů na území Francie. Platná tak byla až česká svatba Kokty s Partyšovou.


Deník Aha! bude Karla Gotta na jeho líbánkách sledovat!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.