Karel Černoch (†64) podlehl rakovině - Pred smrtí splnil svůj poslední slib | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Karel Černoch (†64) podlehl rakovině - Pred smrtí splnil svůj poslední slib

PRAHA – Snad celý národ mu držel v jeho boji s rakovinou tlustého střeva palce, přesto ho zpěvák Karel Černoch (†64) včera v noci prohrál. První volání o pomoc na pražské záchrance zaznamenali ve čtvrt na dvě v noci, v 01:35 h už lékař konstatoval smrt.


Zemřel včera v noci doma, manželce v náručí...

Karel Černoch zemřel doma v bytě na pražské Malé Straně - ve své posteli, odkud jej smrt vysvobodila z krutých bolestí a stále se zhoršujícího stavu. Když umíral, plačící manželka Dáša ho držela za ruku. Věděla, že se blíží konec, léčba chemoterapiemi už dlouho nezabírala... Něco populární zpěvák ale přece jen vyhrál. Když zavíral oči naposledy, bylo to s vědomím, že všechno, co slíbil udělat, splnil...

Těžce nemocný Karel Černoch dal totiž před časem slib své dceři Tereze (22). Slib, který ho držel při životě a který jen pouhých pár dní před smrtí splnil. Jeho posledním dílem totiž bylo první Terezino sólové album. Kliknutím zvětšeteAlbum zpěvačky, která jako jediná z rozpadlého vokálního tria Black Milk nespěchala a album s tátou připravovala téměř dva roky. „Bylo to jeho životní dílo a poslání, které chtěl udělat co nejlépe, což se mu povedlo. Cédéčko vyšlo týden před Vánocemi, ještě ho stihl vidět, i když to bylo už na poslední chvíli a už mu bylo hodně špatně,“ řekl deníku Aha! dávný přítel Karla Černocha.

Kliknutím zvětšete„Ke smrti táty se pro tisk nechci vyjadřovat,“ plakala včera Tereza Černochová. Sdílnější nebyl ani její bratr Marek (38), též zpěvák a rozhlasový moderátor. „O tátově smrti jsem se dozvěděl až ráno, celou noc jsem měl vypnutý telefon,“ říkal.

Kliknutím zvětšeteKarel Černoch s rakovinou tlustého střeva bojoval přes rok, prodělal operaci, řadu chemoterapií, zhubl o několik desítek kilo a před zraky jeho letitých přátel se z bodrého kamaráda, který vždy míval pár kil navíc, stával uzavřený hubnoucí přízrak. Všichni mu drželi palce, dnes už vědí, že marně.

To, že se Černochův stav rapidně zhoršuje, před několika dny nechtěně prozradila rodinná přítelkyně, zpěvačka Leona Machálková. Věnovala mu totiž na svém vystoupení písničku. „Není mu teď nejlíp, potřebuje klid a podporu,“ vysvětlovala poté. Nového roku už se Karel Černoch nedožil. Jeho přátelé se ale shodují, že smrt pro něj ve stavu krutých bolestí byla vlastně vysvobozením. A vědí, že bude žít dál ve svých nesmrtelných písničkách...

Přátelé Karla Černocha: My nezapomeneme!


Autor: Petr Macek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.