Smrt Galatíkové: Zasáhla i nemocnou Annie Girardot! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt Galatíkové: Zasáhla i nemocnou Annie Girardot!

Annie Girardot
Annie Girardot

PRAHA – Smrt herečky Věry Galatíkové (†69) zasáhla nejen předvánoční Česko, ale i těžce nemocnou hvězdu francouzského filmu Annie Giradot (76). Právě jí Galatíková desítky let excelentně propůjčovala v českých filmech svůj hlas.


„Zatelefonovali jsme to do Francie jejímu asistentovi, velmi ji to zarmoutilo,“ řekl včera deníku Aha! zdroj z pražského Švandova divadla, kde Girardot před čtyřmi roky vystupovala.

Galatíková i Girardot se osobně znaly. V Praze se minimálně třikrát potkaly. Naposledy v červnu roku 2003, kdy Annie Girardot vystoupila ve Švandově divadle na Smíchově s monodramatem Madame Marguerite. Galatíková byla u toho a domů tehdy odcházela nadšená.

Kliknutím zvětšeteLoni pak těžce nemocná paní Věra vyjádřila podporu své francouzské kolegyni, když lékaři oznámili, že Annie Girardot trpí Alzheimerovou chorobou. „Tak už i moje milá Annie bojuje. Přeju jí hodně síly a aby byla statečná,“ řekla tehdy televizi Prima Galatíková. Teď odešla, Annie Girardot zůstává a bojuje se zákeřnou nemocí dál.

Pohřeb paní Věry Galatíkové proběhne podle Národního divadla až po Novém roce. Konkrétní termín zatím známý není.


Autor: Luboš PROCHÁZKA
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.