Dcera Paula Newmana (†83) vydává paměti: SEX S MUŽI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dcera Paula Newmana (†83) vydává paměti: SEX S MUŽI

Paul Newman miloval automobilový sport. Byl také spolumajitelem závodního týmu.
Paul Newman miloval automobilový sport. Byl také spolumajitelem závodního týmu. (Profimedia.cz)

Herec Paul Newman (†83), pro většinu lidí sexsymbol 20. století s nejmodřejšíma očima. Ovšem jeho život rozhodně nebyl procházkou růžovým sadem. To potvrzuje Paulova dcera Clea Soderlundová (57), jež dala dohromady více než 14 tisíc stran Paulových poznámek, ze kterých vznikly memoáry s názvem Neobyčejný život neobyčejného muže.

„Každý den s ním mluvím. Vždycky přemýšlel o tom, jak udělat svět lepším,“ říká Clea hrdě se slzami v očích. Pro nejmladší dceru zůstává táta navždy Superman. Newman se narodil na předměstí Clevelandu v lednu roku 1925 a mohl se pochlubit slovenskými kořeny. Jeho matka Terézia Fecková (†88) totiž pocházela ze Slovenska z vesnice Ptičie nedaleko Humenného. Jeho otec byl Žid, syn imigrantů z Maďarska a Polska. S matkou měl Paul po celý svůj život komplikovaný vztah. Dnes bychom řekli, že trpěla bipolární poruchou. Jednu chvíli ho objímala a laskala, aby ho vmžiku přetáhla kartáčem na vlasy. Tento vztah a otcův alkoholismus zřejmě zapříčinily Paulovo nízké sebevědomí a to, že problémy rád řešil sklenkou něčeho ostřejšího.

Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina

Video se připravuje ...

Byl dvakrát ženatý a měl celkem šest dětí. Poprvé s herečkou Jackie Witteovou (†64) a podruhé se slavnou Joanne Woodwardovou (92). Když v roce 1978 zemřel jeho syn z prvního manželství Scott (†28) na následky předávkování drogami, dával si to za vinu a pil ještě více. Málem za to zaplatil svým druhým manželstvím. Přesto spolu manželé vydrželi i přes Paulovy nevěry půl století. Nejznámější úlet měl sice s Elizabeth Taylorovou (†79), ale šušká se, že si Paul užíval i s muži. 

„Byl jednoduše bisexuální. Tak jako já. Jenže zatímco mě vždycky přistihli s kalhotami dole, on to zvládal v tajnosti,“ práskl na něj Marlon Brando (†80, Kmotr). Kromě alkoholu byl Paul také závislý na cigaretách, na sklonku života jich vykouřil tři krabičky denně. Mezi jeho vášně patřily automobilové závody. „Jediný způsob, jak zůstat naživu, je vzdorovat smrti,“ říkával. Svůj závod ale nakonec prohrál v roce 2008, kdy zemřel na rakovinu plic.

Páry, které se daly dohromady během natáčení

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.