Chaloupka Švandové: Musí v ní chodit kolem dokola | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Chaloupka Švandové: Musí v ní chodit kolem dokola

Švandová tvrdí, že jde o moderní styl chalupy.
Švandová tvrdí, že jde o moderní styl chalupy.  (ARA)

Už téměř 20 let si Jana Švandová (75) jezdí od lidí odpočinout na své venkovské sídlo nedaleko Prahy. Atypická stavba je dílem jejího manžela Pavla Satorie (73) a nizozemské kamarádky a architektky Saskie Fokkemy.

Téměř dva roky trvající stavba na pozemku o velikosti čtyři tisíce metrů čtverečních přinesla nakonec kýžený výsledek – praktické, světlé, vzdušné a pohodlné útočiště manželů i jejich rodin s vnoučaty. „Dům se tomu nedá říct, je to takový moderní styl chalupy,“ říká Švandová, která tady tráví většinu svého volna. Herečka si vydupala i malý bazén, aby tady mohla trávit léto bez lidí a užívat si soukromí. Základem chalupy je ocelová konstrukce, kterou pokrývá dřevo, izolace a sádrokarton.

Jana Švandová: Proč přijela až na konec MFF KV? Fanoušky potěší!

Video se připravuje ...

Vtip je v tom, že se v ní chodí kolem dokola – z obývacího pokoje s kuchyňským koutem do ložnice a koupelny. Kolem dokola jsou také okna, která zajišťují dostatek světla. Většina nemá závěsy ani žaluzie. Velký pozemek je plný zeleně. Túje a další keře dosahují k oknům, veranda je obrostlá pnoucími rostlinami a z chalupy dýchá klid.

„Moje nejoblíbenější místo,“ netají se Jana, která si na péči o zahradu najala zahradníka. „Občas si koupím nějakou kytičku a zasadím ji, ale jediné, co pěstuju, jsou bylinky. Nechci se stát otrokem zahrady a nakonec ani chalupy. Někdo to má rád, já mám ale chalupu k tomu, abych si odpočinula,“ přiznává Švandová.

Jana Švandová v 7 pádech Honzy Dědka: Nešťastná láska ji přivedla k sebevražedným myšlenkám

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Sýkorka Borka
1. 8. 2022 • 17:54

a kliknete na chalupu a vidíte Švandovú. Čím ďalej, tým lepšie, Aháci­((((((­((((((­((((((ä

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.