Životní tragédie Jany Altmannové (†77): SYN JÍ UMŘEL PŘED OČIMA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Životní tragédie Jany Altmannové (†77): SYN JÍ UMŘEL PŘED OČIMA!

Jana Altmannová
Jana Altmannová  (Karel Kopáč)

O největší tragédii svého života Jana Altmannová (†77) zarytě mlčela. Teď, když Drbna Anda z Troškových Babovřesek zemřela, promluvil její manžel a malíř Jiří Altmann (79). Jejich jediné dítě, syn Jiří (†20), tragicky zahynul při autohavárii.

A matka Altmannová byla u toho. Talentovaný Jirka, který vystudoval na pražském Žižkově Vyšší odbornou školu uměleckoprůmyslovou, se živil restaurátorstvím, a měl dokonce už i svoji dílnu. A do té potřeboval stůj co stůj koupit jeden stroj a to mohl pouze v Německu. „A tak se rozhodl, že si tam pro ten stroj zajede. A vzal s sebou manželku, protože dobře vládla němčinou,“ svěřil Aha! Altmann.

Jízda na noc

Syn s matkou se rozhodli, že do Německa vyrazí vozem na noc a Altmann se dodnes viní ze synovy smrti, že jim noční jízdu nezakázal. „Syn ještě neměl zkušenosti s mikrospánkem. Neodhadl, že se blíží a že je lepší na dvacet minut zastavit.A tak se stalo, že u Domažlic za volantem usnul,“ popisuje s pláčem Altmann tragédii, která se následně odehrála v průběhu pár vteřin.

Zemřela herečka Jana Altmannová († 77)

Video se připravuje ...

Na místě mrtev

„Syn vjel do protisměru a narazil do obrovitého stromu v takové obrovské aleji. Byl jsem se tam na ten strom podívat,“ komentuje zdrcený otec. Syn byl na místě mrtev a jeho matka na místě spolujezdce autohavárii jako zázrakem přežila. Altmannová skončila v domažlické nemocnici. „Je to už 30 let, ale nikdy jsme se z toho nevzpamatovali. Bylo to naše jediné dítě. Tak teď je tady budu mít doma s Janičkou oba,“ poznamenal Altmann. Syna totiž před lety nepohřbili a jeho urnu si vzali domů do Černošic. „Stejně tak si vezmu domů Janičku. Byli jsme spolu dvaapadesát let a budeme dál spolu,“ rozhodl se Altmann.

Příčina smrti Altmannové. A reakce Rychtáře na seriál o Ivetě

Video se připravuje ...

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (7. 11. 2021)



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.