Pohřeb Petra Haničince (+77): A co se dělo den poté... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pohřeb Petra Haničince (+77): A co se dělo den poté...

Bratronický kostelík praskal ve švech nejen při pohřbu, ale i při zádušní mši za Petra Haničince o den později. Celebrity při ní nahradili vesničané.
Bratronický kostelík praskal ve švech nejen při pohřbu, ale i při zádušní mši za Petra Haničince o den později. Celebrity při ní nahradili vesničané. (Aha! – Martin Hykl, Petr Novotný, Petr Smetana)

BRATRONICE – Pátečním pohřbem Petra Haničince (†77) ve středočeských Bratronicích, kde legendární herec žil, vzpomínkové ceremonie neskončily. Hned v sobotu se totiž v bratronickém kostele konala zádušní mše, na kterou opět přišla skoro celá vesnice v čele s vdovou Radkou Haničincovou (56).

Pátečním pohřbem Petra Haničince (†77) ve středočeských Bratronicích, kde legendární herec žil, vzpomínkové ceremonie neskončily. Hned v sobotu se totiž v bratronickém kostele konala zádušní mše, na kterou opět přišla skoro celá vesnice v čele s vdovou Radkou Haničincovou (56). Jeho herečtí kolegové se se smutkem vyrovnávají po svém. Herečka Gabriela Vránová (67) lituje, že mu nesplnila poslední přání, a Radek Brzobohatý se vrhl do práce, která ho přivedla až do vozu rychlé záchranky!

„Byl to vynikající kolega, herec, báječný kamarád a chlap,“ vzpomíná na Haničince Gabriela Vránová, která se zúčastnila i pohřbu. Jen jedno udělat nemohla. „Byla jsem přichystaná a bylo to tak domluvené, že mu zazpívám jednu písničku, kterou miloval, ale neměla jsem sílu. Nezvládla bych to. Pamatuji si, že když se poprvé probral po té havárii, tak první, co mi řekl, když jsem se u něho zastavila, ať mu ji zazpívám. Měla jsem ho opravdu moc ráda,“ lituje kamarádovy smrti herečka.

Na sobotní zádušní mši nechyběl ani starosta Bratronic Vladimír Štěrba, který s muzikantem Karlem Vágnerem pohřeb a vše kolem něj organizoval a platil. Radek Brzobohatý, který měl na pohřbu dojemný projev, se zase hned druhý den vrhl do práce. Natáčí totiž s režisérem Jiřím Strachem scifi film BrainStorm. A jeho scény herce připoutaly na lůžko sanitky! „Je tam scéna, při které pan Brzobohatý zkolabuje a odváží ho záchranka. Položili jsme ho na nosítka, připoutali a přikryli dekou. Pan režisér na to potřeboval asi deset pokusů. Měl totiž problém, jak nasvítit reflexní oblečení, které používáme. Začal poletovat sníh a trošku pršelo,“ říká šéf řevnických záchranářů Bořek Bulíček, kterého režisér Strach k natáčení přizval.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.