Šíp zahájil sbírku na Arnošta Pátka: Dám deset tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Šíp zahájil sbírku na Arnošta Pátka: Dám deset tisíc!

Arnošt Pátek (vpravo) se svými kamarády Víťou Vávrou (uprostřed) a Karlem Šípem.
Arnošt Pátek (vpravo) se svými kamarády Víťou Vávrou (uprostřed) a Karlem Šípem. (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Rakovina mu vzala půlku obličeje včetně oka a nosu, přesto se zpěvák Arnošt Pátek (52) nebál vyjít před dav lidí a ukázat, že ještě nepatří do »starého železa«.

Rakovina mu vzala půlku obličeje včetně oka a nosu, přesto se zpěvák Arnošt Pátek (52) nebál vyjít před dav lidí a ukázat, že ještě nepatří do »starého železa«. Na úterním křtu jeho dvou cédéček se jako kmotrové objevili Pátkovi bývalí spolupracovníci Eva Pilarová a Karel Šíp, který přišel s velkolepým nápadem – uděláme sbírku na Arnošta. „Já sám dám deset tisíc korun,“ řekl deníku Aha! Šíp.

Zpěvák Arnošt Pátek, kterého proslavily hity Sny o tygří lady, Poslední prázdniny, Julie nebo Boxer, nemá zrovna na růžích ustláno. Peníze měl jen jednou v životě a to když vystupoval se skupinou Kroky Františka Janečka, od té doby se potácí na nule! A nyní, kdy je velmi těžce nemocný, je na tom ještě hůř. Jeho kamarádi se rozhodli, že to tak nenechají a poskytnou mu finanční injekci. „Co jsem tak slyšel, v jaké je Arnošt finanční situaci, myslím, že naši pomoc uvítá,“ prozradil Karel Šíp.

„Vzpomněl jsem si, že existuje nadace, tuším, že se jmenuje Přítel v nouzi, která pomáhá lidem v naší branži. Když je někdo ve finanční tísni, lidé, kamarádi a známí mu mohou posílat peníze. Takže teď se bude konkrétně vybírat na Arnošta Pátka,“ upřesnil celou věc Šíp, který doufá, že se najde více lidí, kteří budou chtít Arnoštovi pomoct.

A to, že se už peníze na Pátka scházejí i na jiném účtu, potvrdila zpěvačka řeckého původu Martha Elefteriadu, která je ve správní radě Nadace život umělce. „Ano, určitě už tam nějaké peníze přišly, ale nevím přesně kolik,“ řekla nám včera zpěvačka.

Obě Pátkova cédéčka nazvaná Sny o tygří lady a Poslední prázdniny přinášejí jeho největší hity a vydal je Pátkův něktejší kapelník a kamarád Petr Hannig. „Arnošt byl nejlepší zpěvák, se kterým jsem kdy dělal. Uměl fenomenálně zpívat vokály a hrát skoro na všechny nástroje,“ prozradil na křtu Hannig. „Děkuju všem, že jste na mě nezapomněli a přišli na křest mých prvních a zároveň asi i jediných cédéček, kterých jsem se dožil,“ děkoval dojatý Arnošt Pátek alias Piaček.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.