PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Zima se nevzdává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Zima se nevzdává!

Cesta k Luční boudě byla loni volná už v posledním dubnovém týdnu, letos to vypadá na čtrnáctidenní zpoždění.
Cesta k Luční boudě byla loni volná už v posledním dubnovém týdnu, letos to vypadá na čtrnáctidenní zpoždění. (Foto pro Aha! – Tadeáš Hlinka)

Zima se letos ne a ne vzdát vlády! Zatímco loni touto dobou se po Krkonoších již proháněli cyklisté, letos se cesty pro letní provoz ještě nepodařilo zcela prohrnout. A navíc na ně zase nasněžilo!

Jako každé jaro vyrazila fréza odklidit sníh pro vozidla, pěší a milovníky horské cyklistiky na jedné z nejoblíbenějších a nejfrekventovanějších krkonošských cest – do Modrého dolu. Řidič frézy Tadeáš Hlinka ji před víkendem prohrnul až k chatě Výrovka a plánoval, že se do prvního květnového pondělí prokouše až k Luční boudě. Jenže člověk míní, počasí mění. O víkendu se prudce ochladilo. Během neděle v Krkonoších připadla až čtvrtmetrová vrstva sněhu a teplota spadla na pět stupňů pod nulou. „Další frézování sněhu se tak odsunulo. Zatím na středu,“ řekl Aha! Hlinka.

Vítr s Eugenem, pak až 26 °C!

Pár dní už je máj, jenže venku stále vládne aprílové počasí. Až do pátku máme podle meteorologů očekávat déšť a na vrcholcích hor i sníh. „V úterý počasí ovlivní tlaková níže Eugen. S ní spojený frontální systém bude postupovat přes Česko a během dne přinese zesílení větru s nárazy o rychlosti až 75 km/h,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Těšit se ale můžeme na víkend, kdy do Česka pronikne teplý vzduch od jihu a teploty se vyhoupnou až k 26 °C!

Jak bude?

DNES: Polojasno až oblačno. Den 10 °C, na západě až 20 °C.
ZÍTRA: Oblačno až zataženo. Noc 3 až 7 °C, den 11 až 15 °C.
ČTVRTEK: Oblačno až polojasno. Noc 1 až 5 °C, den 11 až 15 °C.
PÁTEK: Zataženo až oblačno. Noc 3 až 7 °C, den 12 až 16 °C.
SOBOTA: Polojasno. Noc 0 až 4 °C, den 17 až 19 °C.
NEDĚLE: Polojasno nebo skoro jasno. Noc 4 až 8 °C, den 20 až 24 °C.
PONDĚLÍ: Polojasno nebo skoro jasno. Noc 4 až 8 °C, den 22 až 26 °C.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.