Miss Anglie Carina Tyrrellová: Vyvíjí vakcínu proti covidu-19 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Miss Anglie Carina Tyrrellová: Vyvíjí vakcínu proti covidu-19

V roce 2014 reprezentovala Anglii na Miss World.
V roce 2014 reprezentovala Anglii na Miss World. (Foto Getty Images, Profimedia.cz)

Žena je buď krásná, nebo chytrá, tvrdí někteří škarohlídové a závistivci. Všem takovým ale dokáže zfleku vytřít zrak Carina Tyrrellová (31), která vyhrála korunku Miss Anglie a teď se pokouší vyhrát i nad covidem, proti němuž vyvíjí vakcínu.

Carina je původem z Ženevy. Plynně prý hovoří francouzsky, anglicky, německy, angažuje se v několika charitativních projektech, a coby feministka se tvrdě bije za práva žen ve společnosti. Lidem prý chtěla pomáhat vždy, i proto vystudovala medicínu na prestižní univerzitě v Cambridge a teď jako členka týmu Oxfordské univerzity vyvíjí tzv. oxfordskou vakcínu proti koronaviru. „Už od dětství bylo mým snem bojovat s globálními problémy,“ říká brunetka, která si před kariérou v medicíně krátce odskočila na molo. Po výhře Miss Anglie, kde v roce 2014 zazářila při promenádě v plavkách, reprezentovala zemi na Miss World a ze soutěže si odnesla »bramborovou« medaili.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.