Hvězdy Televizních novin: Ahoj v neděli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hvězdy Televizních novin: Ahoj v neděli!

Takhle pohromadě se ještě tři moderátorské dvojice Karel Voříšek, Markéta Fialová, Renata Czadernová, Pavel Dumbrovský, Lucie Borhyová a Rey Koranteng (zleva) nesešly, a navíc v novém studiu s obrovskou plazmou, která má rozměry 8 x 4
Takhle pohromadě se ještě tři moderátorské dvojice Karel Voříšek, Markéta Fialová, Renata Czadernová, Pavel Dumbrovský, Lucie Borhyová a Rey Koranteng (zleva) nesešly, a navíc v novém studiu s obrovskou plazmou, která má rozměry 8 x 4  (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – „Ahoj v neděli!“ mávaly nám staronové moderátorské hvězdy »nováckých« Televizních novin v novém studiu, ze kterého budou od nedělního večera vysílat. Jediný, kdo si naoko stěžoval, byl Pavel Dumbrovský (49)!

„Ahoj v neděli!“ mávaly nám staronové moderátorské hvězdy »nováckých« Televizních novin v novém studiu, ze kterého budou od nedělního večera vysílat. Jediný, kdo si naoko stěžoval, byl Pavel Dumbrovský (49)! „Dávají mi mladší a mladší,“ poznamenal s úsměvem směrem ke své nové kolegyni Renatě Czadernové (22), která nahradila Pavlu Charvátovou. Loňská vicemiss ČR se s Dumbrovským objeví na obrazovkách už v pondělí v odpoledních Televizních novinách.

„Začali jsem spolu teprve ve středu a zkoušíme až do půlnoci, tak uvidíme, jak to dopadne,“ sdělila deníku Aha! Czadernová.

„Máme něco, co nemá nikdo!“ těmito slovy začal včerejší tiskovou konferenci ředitel zpravodajství Martin Ondráček, který je připravený na to, že v neděli ve zcela novém studiu usednou dva moderátoři, aby odvysílali Televizní noviny vyrobené novou digitální technologií HD (HighDefinition). „Ještě nevím, jestli to bude Rey s Lucií, nebo Markéta s Karlem. Nejsem rozhodnutý,“ řekl deníku Aha! Ondráček. Večerní »novácké« zprávy, které patří mezi nejsledovanější v zemi, budou od příštího týdne moderovat už jen dvě dvojice – Borhyová s Korantengem a Fialová s Voříškem. Pavel Dumbrovský dostal novou kolegyni a s ní bude každý pracovní den moderovat odpolední Televizní noviny. Jeho vyhozená moderátorská kolegyně Pavla Charvátová zatím zůstává nadále v týmu »nováckého« zpravodajství, ale měla by moderovat svůj pořad. Jaký ovšem zatím nikdo neví.

Redaktoři Novy však nadšení svého šéfa nesdílejí. Se zcela novou digitální technologií pracují jen měsíc a půl a rozhodně ještě nejsou připraveni na to, aby odváděli kvalitní práci. Čas mají jen do neděle, kdy Nova odvysílá Televizní noviny vyrobené v HD. „Pořady a spoty vyrábíme bez použití kazet, jen málokdo ze zaměstnanců s tím zatím umí zacházet, jsou tady takové zmatky. Nikdo neví, jak na to. Bude zázrak, když v neděli odvysíláme Televizní noviny bez chybičky,“ řekl deníku Aha! jeden ze zaměstnanců Novy.

Ondráček je však přesvědčený o opaku. „Prostě jsme připraveni. Samozřejmě ještě nejsme ve stadiu, že bychom byli naprosto spokojeni, ale riziko chyb je v akceptovatelné míře,“ tvrdí Ondráček. A jeho slova potvrzuje i generální ředitel Novy Petr Dvořák. „Lidé už to umí natolik, aby televizním divákům poskytli minimálně takovou kvalitu zpravodajství jako doposud za klasického vysílání,“ dodává Dvořák.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.