Travolta ztratil manželku: Bojovala chrabře, s láskou a podporou tolika lidí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Travolta ztratil manželku: Bojovala chrabře, s láskou a podporou tolika lidí...

Zesnulá manželka Johna Travolty Kelly Preston
Zesnulá manželka Johna Travolty Kelly Preston (profimedia.cz)

Tanečník a herec John Travolta (66) přišel se smutnou novinou: po dvou letech dokonale utajeného boje s rakovinou prsu ho opustila manželka Kelly Prestonová (†57).

„Bojovala chrabře, s láskou a podporou tolika lidí,“ vyjádřil Travolta na Instagramu poděkování blízkým i zdravotníkům. „Odpusťte, když o mně nějaký čas neuslyšíte, budu se věnovat svým dětem, jež ztratily mámu.“ Hlavně se musí postarat o syna Benjamina (10). Prvního Jetta (†16) jim vzala vrozená Kawasakiho choroba, multisystémové zánětlivé onemocnění malých a středně velkých arterií vedoucí k tvorbě výdutí. Dcera Ella Blue (20) už stojí na vlastních nohou a snaží se kráčet v hereckých stopách rodičů. „Každý, kdo měl to štěstí tě znát, uzná, že jsi vyzařovala nehasnoucí světlo, které každého okolo tebe okamžitě udělá šťastným,“ rozloučila se s mámou na Instagramu.

Trailer k filmu Pomáda z roku 1978

Video se připravuje ...

Láska z parketu
John a Kelly se seznámili na place. Začalo to taneční scénou ve filmu Experti (1988). John si ale musel počkat. Kelly se sice tehdy rozváděla s hercem Kevinem Gagem, zároveň však začala randit se zatím neznámým Georgem Clooneym (59). Po něm řekla »ano« Charliemu Sheenovi (54), tehdy na vrcholu kariéry, ale zásnuby brzy zrušili. V tom už asi Travolta roli hrál. Brali se v září 1991 v Paříži, oddával je představitel scientologické církve.

Doma pohoda, v práci pohroma
Pracovně to Johnovi a Kelly neklapalo. Všechny čtyři společné filmy byly propadáky; obzvlášť Travoltův srdeční projekt Bojiště Země podle románu zakladatele scientologie Rona Hubbarda. „Bude to jako Hvězdné války, ale lepší,“ kasal se John, když do filmu cpal miliony dolarů ze svého. Místo oscarů dostal tehdy rekordních devět Zlatých malin, včetně těch pro Travoltu a Prestonovou za role krutých ufonů. Na tytéž anticeny byli nominováni i za Staré páky (2009) a gangsterku Gotti (2018), jež na serveru Rotten Tomatoes nemá jedinou kladnou recenzi.

Jednu lásku už pohřbil...
Podobnou situaci už Travolta jednou zažil. V roce 1976 začal randit s o 18 let starší kolegyní Dianou Hylandovou (†41), když hrál jejího syna. Zanedlouho jí diagnostikovali rakovinu prsu a ani mastektomie nepomohla, v březnu 1977 zemřela. John s ní byl až do smrti.

John Travolta odletěl tryskáčem z Karlových Varů do Prahy
Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.