Dana Zátopková (†97): POHŘEB NA UTAJENÉM MÍSTĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dana Zátopková (†97): POHŘEB NA UTAJENÉM MÍSTĚ!

Pohřeb české legendy Dany Zátopkové
Pohřeb české legendy Dany Zátopkové (repro ČT)

Smuteční hosté nebyli kvůli epidemii vítáni, proto se místo rozloučení s Danou Zátopkovou (†97) do poslední chvíle tajilo. Nakonec ale vlastně proběhlo ve strašnickém krematoriu přesně tak, jak si Dana přála.

Její oblíbené moravské písničky zahrál armádní umělecký soubor Ondráš, promluvil komentátor Štěpán Škorpil, který se s ní dobře znal. „V nelehké době, v tenhle nanicovatý čas, rozesmutněl nás odchod Dany Zátopkové. Ona sama sedmadevadesát let trvající životní pouť prožila naplno, podle svých představ. A žádný smutek si nepřála,“ vyprávěl.

Ten přesto nepochybně v tvářích hostů byl, ovšem milosrdně ho skryly roušky, místo slz seslala obloha na Prahu hustý déšť a do toho spustila muzika... Veřejnosti byl pohřeb Zátopkové zpřístupněn prostřednictvím přímého přenosu České televize na kanále ČT Sport, kde předtím běžel dokument o jejím životě. V něm s lehkostí sobě vlastní vyprávěla: „Do pětaosmdesáti jsem se cítila výborně. Od té doby už se občas ve mně něco pokazí a ten věk je znát. Já se ale toho konce neděsím. Umře každý, je to prostě konec.“

Lidé mohou přijít na mši

Veřejné akce, během kterých se bude veřejnost moci s Danou rozloučit, se uskuteční, až vláda zruší restriktivní opatření. „Po pandemii bude mše v Břevnovském klášteře. A na září je naplánován pohřeb v Rožnově pod Radhoštěm do hrobu k manželovi Emilovi,“ řekl Oldřich Svojanovský, šéf Českého svazu olympioniků. Dana Zátopková zemřela v pátek 13. března ve věku 97 let.

Celý článek najdete v tištěné verzi sobotního Aha!

Zemřela Dana Zátopková. Jak se stala legendou českého sportu?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.