DUSNO KOLEM DONUTILA: Fingovaný zákrok?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

DUSNO KOLEM DONUTILA: Fingovaný zákrok?!

Miroslav Donutil v pražské ZOO
Miroslav Donutil v pražské ZOO (Profimedia)

Všude rozhlásil, že kvůli obrovským bolestem kolene bude muset pod kudlu. Nechat si vyměnit kloub za umělý. Přestože tím Miroslav Donutil (68) zdůvodnil i svou výpověď v Národním divadle, na žádné operaci doteď nebyl...

„Mám velké bolesti,“ tvrdil herec už před dvěma lety deníku Aha! a nijak se netajil tím, že ho lékaři vybízejí k výměně kolenního kloubu už od roku 2013. On operaci nicméně pořád odkládá. „Levé kolénko slouží méně, takže je potřeba s ním dělat všechno možný, aby fungovalo stejně jako pravé. To se zatím daří, takže oddaluju tu nepříjemnou operaci,“ prohlašoval pak v Českém rozhlase.

Teď vyšlo najevo, že zákrokem, na který nechce jít, zpečetil i své hraní ve Zlaté kapličce. Vedení divadla totiž rozhodlo, že jeho Sluhu dvou pánů stáhnout. Takže se na bolavé koleno tak trochu vymluvil... Tlak vedení ND „Vedení divadla už si nepřálo mít tenhle titul nadále na repertoáru. A protože vyvíjelo větší a větší tlak na to, aby ta inscenace skončila, rozhodl jsem se jim to usnadnit – oznámil jsem, že se chystám na operaci kolene, odehrál šestistou reprízu a skončil,“ vyjádřil se pro magazín Lidových novin.

„Mimochodem, dodnes jsem na žádné operaci nebyl – a koleno, zaplaťpánbůh, pořád drží,“ přiznal. Než uměleckému řediteli činohry ND Danielu Špinarovi (40) hodil na stůl výpověď, snažil se ho nalomit, aby Sluhu dvou pánů z repertoáru nestahoval. 400 tisíc korun „Každá repríza vydělala čtyři sta tisíc. Tím jsem taky argumentoval novému uměleckému šéfovi Danielu Špinarovi, ale on prohlásil, že Národní divadlo není od toho, aby vydělávalo peníze, ale aby dělalo umění,“ podotkl Donutil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.