Rezková straší sebevraždou: Snad mi moji dva dospělí kluci odpustí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Rezková straší sebevraždou: Snad mi moji dva dospělí kluci odpustí

Maniodeprese u Rezkové propukly krátce po sebevraždě jejího muže.
Maniodeprese u Rezkové propukly krátce po sebevraždě jejího muže. (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Zpěvačka Šárka Rezková (50) nemá životní dráhu nalajnovanou zrovna jednoduše. Už to bude šestnáct let, kdy kvůli milionovým dluhům spáchal sebevraždu její manžel, hudebník Jiří Brabec (†63). Těžké období sice jeho žena překonala, momentálně plánuje i další svatbu. Málokdo ale ví, že trpí vážnou nemocí.

V rozhovor pro Deník.cz přiznala zpěvačka, že s čím se několik let usilovně potýká s většími i menšími úspěchy, je bipolární porucha, maniodepresivní psychóza. Ona ji prý sama pracovně nazvala „Máňa“, aby se z nemoci »nezbláznila«. Přesto ale připouští, že má tato psychická choroba velmi tenkou hranici mezi životem a smrtí. A že v tomto ohledu je jí velkou oporou právě její partner, který rozpozná, když se blíží ohrožení v podobě sebevražedných sklonů.

„Já o té nemoci původně nějak moc mluvit nechtěla, ale myslím si, že by se lidi měli dozvědět, že se s ní dá bojovat. Je to příšerná mrcha, a ano, stane se, že to někdo nedá a odejde, ale to není slabošství, ten člověk je už tak zničený a tak ho bolí duše, že chce mít navždycky klid a odejde tak, jak chce on. Když to udělá, je otázkou, jestli duše bloudí, nebo ne. Ale já si myslím, že nás má pán bůh rád všechny stejně a nezáleží, jestli ze života odejdeme stářím, nemocí, nebo i tím, že už žít nechceme. Je spravedlivý, on si to rozsoudí,“ přiznala Rezková.

Stinné stránky své nemoci pochopitelně chce překonávat i kvůli svým nejdražším. „Co mě drží hlavně, nejvíc a pevně, to jsou moje děti, nemůžu je tím poznamenat. Plus všichni moji blízcí samozřejmě, ale děti nejvíc. A snad mi moji dva dospělí kluci odpustí, tou nejhlavnější brzdou je malý Mínek, tedy my mu tak říkáme, jmenuje se Dominik a už není malý, bude mu šestnáct, přece z něj nemůžu udělat úplného sirotka (syn zesnulého Jiřího Brabce – pozn. red.), to by pro něj bylo do života obrovské trauma!“ dodává zpěvačka, proč je odhodlaná nevzdávat to!

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.