Kdo zdědí miliardy Karla Lagerfelda? Kočka versus kmotřenec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kdo zdědí miliardy Karla Lagerfelda? Kočka versus kmotřenec

Zesnulý Karl Lagerfeld
Zesnulý Karl Lagerfeld (reuters)

V úterý zesnulý módní návrhář Karl Lagerfeld po sobě zanechává nejen nezměrné duševní dědictví, ale také jmění odhadované na 200 milionů dolarů (4,6 mld. Kč). Ovšem žádnou rodinu ani děti. Komu nashromážděné bohatství připadne?

Kdysi měl Lagerfeld dlouholetého přítele, ale Jacques de Bascher (†38) zemřel na AIDS. Karl ovšem tvrdil, že s ním nespal. Modely, kteří se kolem něj motali potom, bral spíš jako děti. „Je fajn mít takové jako syny, ovšem bez komplikací, jaké skuteční synové mohou dělat,“ prohlásil pro New York Times.

V Americe žije jeho sestra Christiane Johnsonová (87). Občas si psali, avšak neviděli se asi 40 let. „Když přiletí do USA, má nabitý program,“ řekla deníku Daily Mail a dodala: „Jak jinak by vydělal takové peníze?“ Těžko říct, zda jí, třem dětem a šesti vnoučatům něco z peněz připadne.

Dvouletý model

Jedním z nejbližších Lagerfeldových »synů« a »múz« byl Brad Kroenig (39). Karla požádal, aby se stal kmotrem jeho syna Hudsona (11). Návrhář batole brzy nasměroval do tátových stop. „Myslíš, že Hudson zvládne focení?“ zeptal se Brada, když byly prckovi dva roky. Nafotil ho pro německý Vogue, brzy následovala první přehlídka a z Hudsona se stala malá hvězda. Jistě mu kmotr něco odkázal.

Zhýčkaná číča

O dědictví mluvil Lagerfeld konkrétně snad jedenkrát. To když se ho zeptali, zda něco zdědí jeho kočka. „Ano, spolu s dalšími. Nebojte, je dost pro všechny.“ Prý by si Choupette (7) vzal, být to legální. Přitom kočka dědit ani nepotřebuje: Karl z ní udělal vtipnou celebritu s vlastními účty na sociálních sítích a vlastními kšefty. Tvrdil, že jen v roce 2014 vydělala 75 milionů korun.

 Karl Lagerfeld

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.