Honza Musil: Nefunkční nohy! Další operace obratlů... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Honza Musil: Nefunkční nohy! Další operace obratlů...

Honza Musil
Honza Musil (Instagram)

Díky bolestivému cvičení a protahování u fyzioterapeuta udělal obrovský pokrok. Rozdrcené obratle po pádu ze žebříku ale vyžadují třetí operaci. Jenže ta může, co do pohyblivosti, vrátit Jana Musila (51) zase na začátek.

Pád ze štaflí, při kterém si přerazil páteř a zlomená žebra mu propíchla plíci, ho na dlouhou dobu připoutal k posteli. Kvůli neustálému ležení mu tak ochabují nejen svaly na nohou, ale i na rukou. „Fyzioterapeut se mnou protahuje jak dolní, tak horní končetiny. Ty dolní samozřejmě víc, ale jak stále ležím, ochabují mi všechny svaly. Člověk pak zjistí, že nemá sílu ani v rukou,“ svěřil se zraněný moderátor. Ze cvičení je tak unavený, že po něm usíná vysílením. Cit v nohou naštěstí neztratil.

„Cítím brnění, ale nohy nejsou funkční. Už mám za sebou fázi, kdy jsme zkoušeli, jestli nohy nadzvednu. Teď fyzioterapeut objevuje funkčnost všech svalů a šlach. Různě mě protahuje a protáčí,“ popsal Honza, jak rehabilituje v motolské nemocnici. Jenže teď bude muset na sál a bojí se, že veškeré jím vynaložené úsilí přijde vniveč. „Začínám pokaždé znovu. Špatně snáším narkózu, takže bude zase několik dní mimo a svaly opět ochabnou,“ posteskl si moderátor v rozhovoru pro týdeník Sedmička. „Naštěstí už bych měl mít před další operací zahojená žebra, to už se pak budu moct i posadit. Zatím musím ležet na bocích a sestřičky mě chodí každé tři hodiny polohovat,“ dodal Musil.

 Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.