Slávek Boura v maléru: Za bílou smrt i 18 let v kriminále | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Slávek Boura v maléru: Za bílou smrt i 18 let v kriminále

Slávek Boura má průšvih jako hrom!
Slávek Boura má průšvih jako hrom! (Foto Martin Přibyl, Karel Kopáč)

Bývalá moderátorská hvězda Slávek Boura (54) jehož si diváci mohou pamatovat z pořadu Rande či Snídaně s Novou, figuruje ve velké kauze pašování drog. Narkotika kurýři převáželi mezi Českou republikou, Austrálií a Novým Zélandem. Hrozí mu až 18 let vězení.

„Je to pravda,“ potvrdil Boura informaci. A jak bývalý moderátor k takovému obvinění přišel? „To je podle mého názoru zcela jednoduché. Jeden můj známý z toho byl obviněný, a protože mi zabezpečoval cesty do zahraničí v rámci zjišťování věcí kolem nové cestovní kanceláře, tak jsem do košíčku s těma lidma spadl taky,“ vysvětlil Boura.

V červnu letošního roku rozkryla Národní protidrogová centrála síť obchodníků s narkotiky, kteří pašovali herion do Austrálie a Nového Zélandu. Drogy převáželi výhradně čeští kurýři. V Česku drogové kurýry měl řídit občan Vietnamu, jehož náboráři si prý vybírali drogové kurýry ve špatné ekonomické situaci. Kurýr pak převážel v kufrech s oblečením drogy ve velkém – kokain – známý také pod názvem bílá smrt, heroin i pervitin. Za každou cestu byla odměna asi sto padesát tisíc korun.

Vzhledem k ekonomické situaci Boury, by se bývalé moderátorské hvězdě peníze navíc hodily. V posledních letech vyzkoušel řadu povolání. Chvíli jezdil dokonce i jako taxikář. Přestože na Bouru míří žaloba, tváří se, že si z obvinění nic nedělá. Považuje ho za absurdní.„Pracuje na tom nějaký právník, to bych musel zjistit. Je to v mém případě spíš srandovní záležitost,“ řekl podle Blesku.

Droga a její úkryt v zavazadle byl ošetřen tak, aby se nedal odhalit detekčním rentgenem ani cvičeným psem na vyhledávání drog. V každém kufru bylo ukryto 5 kg drogy, jedna cesta tedy představovala převoz 20 kg nelegální látky. V celé kauze je zahájeno trestní stíhání proti 60 osobám. Všem hrozí trest 10 až 18 let vězení. 

Slávek Boura: Obviněn z pašování drog! Hrozí mu až 18 let!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Labello
14. 12. 2018 • 15:46

Hvězda?! Tou tenhle ňouma a atrapa na chlapa nebyl ani tehdy, natož dnes. To musel redakci uplatit, aby se o něm psalo?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.