Novozélanďanka (†19) objala prince Harryho a Meghan: Splnila si sen a šla do nebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Novozélanďanka (†19) objala prince Harryho a Meghan: Splnila si sen a šla do nebe!

S Meghan si padly do náruče.
S Meghan si padly do náruče. (Foto Instagram)

Byla jedním z nejsilnějších symbolů úspěšné návštěvy prince Harryho (34) a jeho manželky Meghan (37) po Oceánii. Ale teď královský pár v Anglii zastihla smutná zpráva. Eva McGauley (†19), se kterou se před pár dny potkali a vyfotili na Novém Zélandu, podlehla rakovině.

Nesmírně sympatická Eva byla velká bojovnice. V 16 letech jí byla diagnostikovaná vzácná forma rakoviny, ale dívka se nevzdávala. O svém boji se zákeřnou nemocí denně psala na Instagramu blog s názvem Evino přání, pomáhala v charitativních projektech, psala do novin, vystupovala v televizi. Vrcholem její kampaně bylo, když se minulý měsíc setkala v guvernérském domě ve Wellingtonu s královským párem, který velmi obdivovala.

Rychlý konec
„Mám za sebou ten nejúžasnější den! Dostalo se mi té cti, že jsem se mohla ráno sejít s Harrym a Meghan a obejmout je. Jsou to moc laskaví lidé a vřele se zajímali, co přesně v Evině přání dělám,“ napsala tehdy nadšeně. O několik dnů ale nemoc udeřila silou a Eva jí podlehla. „Láme nám to srdce, ale musíme sdělit, že nás Eva v pondělí ráno opustila. Bylo to velmi rychlé, ale klidné a Eva odešla v míru obklopena všemi svými milovanými. Děkujeme všem, kteří jste sledovali Evinu cestu a dovolili jí uskutečnit její sny,“ uvedli její rodiče.

Víte, že...
...Eva trpěla vzácným typem rakoviny nosohltanu? Mezi její příznaky patří nádor v krku, ztráta sluchu, neustále ucpaný a krvácející nos. Polovina pacientů po zjištění diagnózy nepřežije dobu pěti let.

Nepovedené přistání Harryho a Meghan:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.