Dyk v zajetí krásek: Nervozitu plašil humorem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dyk v zajetí krásek: Nervozitu plašil humorem!

Písničkářka a zakladatelka dívčí kapely Vesna Patricie Fuxová a zpěvák Vojta Dyk spolu natočili duet k písni Láska z Kateřinic, který vypráví neuvěřitelný příběh jejího prapradědečka.
Písničkářka a zakladatelka dívčí kapely Vesna Patricie Fuxová a zpěvák Vojta Dyk spolu natočili duet k písni Láska z Kateřinic, který vypráví neuvěřitelný příběh jejího prapradědečka. (Milan Vopálenský)

Frontmanka dívčí kapely Vesna Patricie Fuxová ve spolupráci s Vojtou Dykem natočila videoklip k písní Láska z Kateřinic, který vypráví neuvěřitelný příběh jejího prapradědečka. Ten totiž jen zázrakem přežil vlastní smrt! Jak ale přežil společnost tolika krásek náš zpěvák?

Jako autorka spolupracovala Patricie s takovými umělci, jako jsou Lucie Bílá, Ewa Farna či Václav Neckář, v posledních měsících ale intenzivně pracuje na svém vlastním projektu, který nazvala Vesna. A právě společně se dalšími členkami již 5. listopadu vydá debutové album Pátá bohyně. Předtím se ale rozhodla zveřejnit videoklip k písní Láska z Kateřinic, který je pro ni srdcovou záležitostí. Vypráví totiž podivuhodný příběh jejího prapradědečka.

„Píseň Láska z Kateřinic je natočena podle skutečné události osudu prapradědečka Josefa Dřevojánka. Ten měl být v roce 1918 zastřelen ruskou armádou v 1. světové válce. Aby svůj život zachránil, nechal se pohřbít do společného hrobu. Po tři dny sbíral síly, vyhrabal se z něj a započal roční cestu za svou láskou napříč Ruskem až do své země. A to se mu podařilo,“ poodkrývá silný rodinný příběh písně Patricie Fuxová. A zatímco role své praprababičky se zhostila sama Patricie, Josefa Drevojánka ztvárnil ve videoklipu Vojta Dyk. Spolupráci s ním si Patricie nemůže vynachválit.

„S Vojtou bylo natáčení neuvěřitelně příjemné. Celou dobu nás bavil svými vtipy. Byla jsem samozřejmě při společných scénách trochu nervózní, protože nemám tolik hereckých zkušeností, ale Vojtův humor pomohl rozbít veškeré mé obavy,“ svěřila se Patricie, která Dyka o spolupráci požádala prostřednictvím mailu a toho příběh jejího prapradědečka natolik fascinoval, že s natáčením ihned souhlasil.  „Vůbec jsem nečekala, že by na to mohl zareagovat. Ale on byl příběhem fascinován a řekl mi, že to musíme natočit,“ říká Patricie.

Ta má z videoklipu ohromnou radost. Natáčení bylo ale velmi náročné. „Vzali jsme to jako výzvu a na place jsme byly až 14 hodin denně. Trvalo to dva a půl dne a dali jsme do toho všechno. Když jsem klip poprvé shlédla, byla jsem na nás pyšná,“ dodává Patricie. Natáčení si musel užít i Vojta Dyk. Kromě toho, že se Vesna skládá z pěti krásných dam a kromě Patricie ji tvoří houslistka Bára Šůstková, flétnistka Andrea Šulcová, klavíristka Olesya Ochepovskaya a bubenice Markéta Vedralová.

Mrkněte na video:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.