Procházková (92) trpí bolestí, ale...Na operaci nesmí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Procházková (92) trpí bolestí, ale...Na operaci nesmí!

Zdenka Procházková (92), filmová Lída Baarová
Zdenka Procházková (92), filmová Lída Baarová (Foto Aha! – Martin Sekanina)

Jak sama říká, konečně ví, co je stáří. „Trpím jako zvíře,“ netají herečka Zdenka Procházková (92) alias Lída Baarová z Renčova velkofilmu. „Mám tak ukrutné bolesti zad, že i jediný krok mi dělá problém.  Lékaři mě ale už v mém věku odmítají operovat,“ prozradila herečka s tváří skřivenou bolestí. Jak dodala, lékaři mají v jejím věku obavy především z dlouhé narkózy.

Procházková, jejímž prvním manželem byl legendární Karel Höger (†67), prý na sobě konečně začíná pociťovat stáří. „Opravdu, doteď jsem byla zdravá jako rybička. Před pár týdny mne ale začala krutě bolet záda, bolest jde až do třísel a z nich do nohou, nedá se to přežít. Stane se ze mne feťák, kolik prášků užívám,“ říká herečka. Její zdravotní problém by se operovat dal, kdyby ale byla o trošku mladší.

„Pan doktor říkal, že by šlo o velmi náročnou operaci a že ji vlastně zavrhuje, nedoporučuje,“ komentuje Zdenka, které lékaři doporučili jediné – minimálně měsíční pobyt na rehabilitační klinice.

Herečka se tedy domluvila s rehabilitačním střediskem ve Chvalech, jenže je stále v pořadníku. „Neustále tam volám a pořád pro mě nemají místo. Nezbývá, než zatnout zuby a čekat,“ snaží se o statečnost Procházková. A protože se stala skutečně nepohyblivou, je závislá na »dobrých duších«, které jí nosí nákupy a o vše se starají.

„Já mám opravdu problém vstát z postele, natožpak vyjít z bytu,“ přiznává. Naštěstí má balkon větší, než byt, a tak tráví slunné dny pod širým nebem nebo pod pergolou. „Ležím na lehátku, anebo se na terase ponořím do vany a předtavuji si, že jsem v řece. Jsem teď vděčná za každý nový den,“ dodala herečka.

 Filmová Lída Baarová Zdenka Procházková (90): Odmítla jsem roli s Paulem Newmanem!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.