Český sport se zahalil do smutku: Smrt olympioničky ve 49 letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Český sport se zahalil do smutku: Smrt olympioničky ve 49 letech

Odešla olympionička Horáčková (†49)
Odešla olympionička Horáčková (†49) (Foto: Facebook Český lukostřelecký svaz)

Český sport se ponořil do smutku. V pouhých 49 let zemřela lukostřelkyně a olympionička Barbora Horáčková. Účastnice olympijských her v Pekingu v roce 2008, bojovala e zákeřnou rakovinou dlouhých devět let, v neděli svůj boj prohrála a odešla do sportovního nebe.

Do podvědomí se olympionička dostala díky účasti na olympijských hrách v roce 2008, kdy se Horáčková stala první českou reprezentantkou v lukostřelbě na olympijských hrách za 28 let. „Účast na olympiádě je pro mě dosažení obrovské sportovní mety. Snila jsme o tom, chtěla jsem se tam dostat a je úžasné, že se mi to podařilo,“ prohlásila ostravská rodačka v rozhovoru pro Deník vloni v listopadu, kdy se v Plzni zúčastnila setkání Klubu západočeských olympioniků, která ho byla členkou.


„Byla nejen olympioničkou z roku 2008, českou rekordmankou, mnohonásobnou Mistryní České republiky v halové, terčové, terénní lukostřelbě, ale i výbornou trenérkou. Byla úžasná máma a o ohromná bojovnice. Jménem Českého lukostřeleckého svazu vyjadřujeme rodině, blízkým a všem pozůstalým upřímnou soustrast,“ vyjádřil se na sociální síti k smutné události Český lukostřelecký svaz.

Informaci o smrti ostravské rodačky přinesl Deník.cz. "Devět let bojovala s rakovinou, v neděli 8. dubna jí nemoc definitivně přemohla,“ potvrdil smutnou zprávu Klub západočeských olympioniků. Poslední rozloučení s olympioničkou Horáčkovou se uskuteční 16. dubna v 11.00 hodin na Ústředním hřbitově v Plzni.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.