Pucholt ze Starců na chmelu v Česku: Slova o sebevraždě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Pucholt ze Starců na chmelu v Česku: Slova o sebevraždě!


Pucholt během svého pobytu na festivalu v Bystřici.

Pucholt během svého pobytu na festivalu v Bystřici. (Foto ČTK )

Na krátké návštěvě rodné země byl bývalý herec Vladimír Pucholt (75)! Hvězda filmů Starci na chmelu nebo Lásky jedné plavovlásky zavítala na festival Bystřické filmové jaro v Bystřici pod Hostýnem.

Pucholt se na festivalu zúčastnil promítání snímku Návrat ztraceného syna režiséra Evalda Schorma (56), ve kterém si v roce 1966 také zahrál. „Já už jsem tehdy byl rozhodnutý ze země odejít. Je to taková bezvýchodná situace, která přinutila člověka spáchat sebevraždu, pokusit se o to. Ta bezvýchodná situace všech těch charakterů, jak jsou uzavřené v něčem, co je tam dusí.

Já jsem tohleto viděl, že jestli tam zůstanu dál, tak že vlastně skončím tak jako oni, poněvadž ten režim opravdu vypadal navždy,“ řekl v Bystřici Pucholt, který v roce 1967 z Československa emigroval.

Nyní žije v Kanadě, kde se stále věnuje své lékařské praxi, a do Česka se vrací jen zřídka.

 



Přečtěte si
sylvie59
16. 4. 2018 • 09:36

A co vám brání rovněž odejít? Nikdy není pozdě, zvláště když vám ty svi ně komoušský škodí dodnes. Asi si nemůžete z tolika lákavých a bezpečných možností vybrat, že?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.