Lékař o Gottovi: Je nerozumné mu v tom bránit... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lékař o Gottovi: Je nerozumné mu v tom bránit...

Karel Gott
Karel Gott (Foto: archiv D. Gottové, T. Tolkki)

Přímo vražedné tempo nasadil Karel Gott (78), který překonal nemoc vůbec nejtěžší. Dva roky se jakžtakž šetřil, teď se ale rozjel tak, že se stal štvancem sebe sam.Sedm koncertů během tří měsíců! 

Ajedním z nich je 0₂ arena pro 16 tisíc lidí. To je je vskutku nápor! Fyzický, ale především psychický. Není to příliš velký risk? Karlovo pracovní nasazení by bylo v jeho věku vražedné i pro člověka, který se nepral řadu měsíců s rakovinou mízních uzlin, či v posledních dnech neulehnul s těžkou chřipkou. Gott si ale usmyslel, že bude zvládat rok za týden.

Vysněný cíl

Slavík má pro své chování ale vysvětlení. Koncertování bylo jeho cílem, k němuž se upínal v období boje s rakovinou. „Hlavně jsem věřil, že se navrátím. Chtěl jsem jít zase od začátku. Nejdřív jsem se vrátil na klubovou scénu a potom po malých krůčcích přišel koncert v Divadle Hybernia. Začínal jsem pomalu a zkoušel síly, kam až mohu zajít,“ vysvětluje Slavík, jehož návrat na velká pódia začal v Praze koncertem, který měl motto: »Stále naživu!«.

Velký nápor

K tomu si letos po čtyřech letech opět troufl vystoupit v největší české hale, kteoru je 0₂ arena. Vyprodal ji během pár hodin a jak Karla známe, určitě si bude chtít přidat 0₂ arenu další! Davy fanoušků si naordinoval jako ten nejlepší lék. Není totiž normální vrátit se po deseti dnech z nemocnice, jak tomu u Karla bylo, a namířit si to zpívat do Obecního domu. A nebo v jeden den pokleknout ke hvězdě se svým jménem na chodníku slávy, pak zpívat na Golfistovi roku a ještě stihnout vystoupit na soukromé akci. V pátek se stát zlatým hřebem galavečera firmy Bosch Mercedes v Jihlavě a v sobotu se vydat na další akci do Olomouce. Z Gotta se stal štvanec o své vlastní vůli.

Co na to lékař?

„Pacienti po onkologické léčbě mohou mít řadu pozdních komplikací, souvisejících s onemocněním, ale také s komplexní onkologickou lečbou, zvlaště s lečbou cytostatiky. Pacient by měl být kontrolován nejen po stránce onkologické, ale také interní, zda nemá poškozeny některé funkce či orgány. Proto je rozumné dodržovat určitý životní styl, zdravě jíst, nepřepínat se. Rehabilitovat somaticky i psychicky. Na druhou stranu, pokud se cítí na to pracovat, žít plnohodnotně jako před léčbou, a zvláště pokud je jeho práce životním posláním a náplní, je nerozumné mu v tom bránit,“ říká MUDr. Pavel Boček z urgentního příjmu FN Motol.

Gottova štvanice v datech:
14. dubna, Galavečer plný hvězd – Tipsport Aréna, Žilina (dále vystoupí Ilona Csáková, Monika Absolonová/Jitka Zelenková, Dasha, Petr Kolář a Pavel Větrovec Band)
1. května, Česko-slovenský večer – Steel Arena, Košice (dále vystoupí Marika Gombitová, Ondrej Kandráč + Kandráčovci, Petr Salava)
18. května, Galavečer plný hvězd – Zimní stadion, Bánska Bystrica
12. června, 0₂ Arena, Praha
16. června, Festival Legendy – Areál letiště, Prievidza
27. června, Galavečer plný hvězd – Národní tenisové centrum, Bratislava
22. července, RETRO 2 – koncerty československých legend – Letní kino, Boskovice



Přečtěte si
aveneta
11. 3. 2018 • 19:53

No...jeho síla je již passé.... žije již jen s image dřívějších dob. Pravda...než aby tzv. čuměl do zdi, tak chce se prezentovat a dožít ve slávě, ale jeho hlas není již v tom levlu....

mord
11. 3. 2018 • 13:59

A ty pořád nic ubohá nulo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.