Josef Dvořák: Proč skončil na vozíku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Josef Dvořák: Proč skončil na vozíku?

Na natáčení v hořícím domě Dvořák dodnes nezapomněl.
Na natáčení v hořícím domě Dvořák dodnes nezapomněl. (David Malík)

Jakmile se někde rozhoří oheň, dostává Josef Dvořák (75) velký strach. Legendární Návštěvník ze stejnojmenného seriálu s tím bojuje už desetiletí. I když byl před kamerou za hrdninu.

„Mám k ohni i ohníčku přístup zakázán,“ svěřil se herec. „Víte, mně stačilo, když jsem na chalupě pálil klestí, jaký to byl fajrák, z něhož jsem se orosil, a moc proto raději sirkami neškrtám. To byla jedna zkušenost. A jinou mám právě z Návštěvníků, kdy jsme hasili vilu určenou k demolici.


A pozor, vlezli jsme i tam, kde opravdu hořelo,“ zavzpomínal herec v Hasičské stanici Modřany, kde se zúčastnil v dobovém kostýmu podobném tomu, který měl v seriálu Návštěvníci, předávání speciálního invalidního vozíku pro kapitána Libora Bohdaneckého. „Na obrázku nebo ve filmu to asi nevypadá tak děsivě, ale když jste v baráku, kde je zahulená chodba a šlehají tam plameny, tak i přes nejpřísnější bezpečnostní opatření, ten strach tam je,“ řekl Dvořák a dodal: „Přiznávám, jsem strašpytel a oheň mě děsí!“
Vozík pro Libora
Hasič Libor Bohdanecký (47) utrpěl při výcviku před dvěma lety vážné poranění míchy. I po mnoha měsících rehabilitací dnes hýbe stěží jen rukama. Vozík od fondu Regi Base za půl milionu korun dostal minulý týden.

Na video s Josefem Dvořákem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.