Milion za smrt Třísky (†80): Kdo si pojistil jeho smrt? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Milion za smrt Třísky (†80): Kdo si pojistil jeho smrt?

Jan Tříska (†80)
Jan Tříska (†80) (Aha! - Martin Hurda)

Zesnulý herec Jan Tříska v polovině srpna absolvoval rozsáhlou lékařskou prohlídku. Na tu musel vzhledem k tomu, že získal hlavní roli ve filmu, jehož natáčení mělo začít v těchto dnech. Zdravotní prohlídka dopadla dobře, jinak by herec pojištěn nebyl. Za jeho nečekanou smrt tak bude vyplaceno více jak jeden milion korun.

Kvůli natáčení však nebyl pojištěn jen Jan Tříska. Režisér Jiří Mádl s produkční společností utratil 300 tisíc za pojistku 300 tisíc korun, v tak vysoké pojistce je zahrnuto vícero věcí, například i kamery atd. Herce lze pojistit pro případ úrazu, nemoci i smrti. V tomto případě došlo k uzavření pojistky už dva týdny před začátkem natáčení.

„Obvykle jsou herci pojištěni až od prvního natáčecího dne,“ vysvětlil Blesku Tomáš Pak z firmy Dürl & Partner a dodal, že kdyby byl Tříska pojištěn od prvního natáčecího dne, nedostali by nic. Takto bude vyplacena částka, která se bude pohybovat přes milion korun. „Pojistné se pohybuje kolem 1,5% z rozpočtu filmu,“ uvedl Pak s tím, že herce mohou pojistit jen v případě, že zdravotní prohlídka prokáže jeho způsobilost. Lékařská prohlídka kvůli pojištění například připravila o roli Juraje Herze, který získal hlavní roli ve snímku Tlumočník. „Kvůli pojištění jsem musel absolvovat lékařskou prohlídku, jejíž verdikt zněl, že natáčení by mohlo kvůli těžké arytmii srdce a jiným neduhům ohrozit můj život,“ prozradil Blesku Herz.

Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
lalia
3. 10. 2017 • 11:12

Marcelo 47 hezky jste nám vyjasnila co je to za partičku havloidů.Jací jsou to vlastenci.Proč ho zde pořád obsazovali?Copak nemáme dost lepších svých herců?Je vidět,že havloidi ještě stále mají moc.

marcela47
2. 10. 2017 • 22:33

Dnes dopoledne po spuštění počítače jsem se na mf.dnes dozvěděl, že po pádu do Vltavy z Karlova mostu zemřel americký herec Hans Splitter.. Ano čtete dobře, pan Jan Tříska se po emigraci do USA přejmenoval na Hanse Splittra. Pochybuji, že ho k tomuto "vlasteneckému činu" inspiroval český herec Jiří Voskovec, který žil v USA od roku 1938 až do své smrti v roce 1981 (s výjimkou několika let - od roku 1946 do roku 1948). Přestože se Jiří Voskovec původně jmenoval Wachsmann, nikdy se k tomuto příjmení do své smrti nevrátil. Hans Splitter byl přítelem Václava Havla, tedy dalšího hurávlastence na baterky... Nechtěl bych vynášet v plastovém vědru ta piva, která tito dva čeští vlastenci spolu se svými kumpány v hospodě "U tygra" na Malé straně v boji proti totalitě vyslopali. Manželka Hanse Splittra chtěla v restituci na základě zfalšovaných podkladů získat skoro polovinu Malé strany, která prý její rodině před rokem 1948 patřila. Byla obžalována za podvod a zachránila ji milost Václava Havla, kamaráda "z mokré čtvrti" a prezidenta . Z Kladna zdraví Zdeněk

ellenic
2. 10. 2017 • 15:56

Hodně zvláštní pojistka, jestliže ji uzavírali kvůli natáčení, tak by měla platit až od prvního natáčecího dne. Když uzavírá pojistku na milion horolezec, který se chystá do Himalájí, tak mu také platí ode dne, kdy nastoupí cestu a ne, když sebou praští doma v Ústí nad Labem. Když uzavírám pojistku na dovolenou u moře, tak mi také platí až od prvního dne, kdy se vydám na cestu a ne dva týdny před dovolenou .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.