Dědictví po Brzobohatém: Ovládla ho žena ze sportky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dědictví po Brzobohatém: Ovládla ho žena ze sportky!

Víme, komu předala Hana Gregorová divadlo!
Víme, komu předala Hana Gregorová divadlo! (Foto Aha! – Robert Klejch, ara)

Nešla pro nástupce moc daleko, zůstala v herecké branži. Hana Gregorová (64) předala Divadlo Radka Brzobohatého (†79) moderátorce Sportky Romaně Goščíkové (35), partnerce režiséra Snowborďáků Karla Janáka (46).

Goščíková na ČT už tři roky hlídá losování loterie. Je vystudovaná herečka, na konzervatoři ji vedla Jana Preissová (69). A hlavně – v DRB nyní působila jako herečka! Její životní partner Karel Janák zde režíroval představení Stvoření svět – bez cenzury. „Asi si padli do noty. Ale my si ničeho nevšimli,“ míní jeden ze zaměstnanců.
Romana Goščíková a Karel Janák spolu už nějaký čas provozují Divadlo různých jmen. Tady hrají například Jan Rosák (69), Rudolf Hrušínský mladší (46), Martin Písařík (36), Valérie Zawadská (58) a Vladimír Kratina (65). Mají taky vlastní zvukaře a techniky. Pro dosavadní zaměstnance Gregorové samé špatné zprávy. „Všechny nás prodej zaskočil. Nevíme, co s námi bude dál,“ přiznal zdroj z Divadla Radka Brzobohatého, který nechtěl být jmenován. „Paní Gregorová říká, že se ještě budou dohrávat nastudovaná představení, ale co pak?“ zoufá si.

Nová šéfová:
Ctíme památku, jméno zůstane!
Převzetí divadla, jehož prostory má Hana Gregorová v nájmu, Nedělnímu Aha! potvrdila sama Romana Gosčíková. „Paní Gregorová hledala nějakého následníka, který divadlo převezme. Zachováme jeho jméno a budeme ctít památku pana Radka Brzobohatého,“ sdělila Gosčíková, která si už na začátku března zaregistrovala v obchodním rejstříku novou značku: Divadlo RB s.r.o. Nyní se nová šéfová plánuje s každým z herců a zaměstnanců souboru osobně setkat.

Na video s Gregorovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
12. 6. 2017 • 01:34

dutch namátkou : Radek Brzobohaty dostal v r. 2008 jen 800 000, o rok později 1 mil., atd.To ještě rozdával granty radní Richter a Brzobohatý ho s Kratochvílem tepali, že dává málo.(Ten Richter co pomohl Gregor Kuchařce k reklamě tady v Česku a údajně s ní chodil.To ještě netušil .....) Ale zaujal mě Petr Kratochvíl.Ten nedávno plival na Čechy , a prej, že jediný slušný lidi pracovně i jinak jsou na Západě Když koukám na ty dotace pro jeho divadlo , měl by držet hubu.A na ty srajdy, co tam s Bílou dávají dvojnásobně držet! ( a to jsem slušný člověk ) pátek 28. března 2008 Například Ta Fantastika, jejíž spolumajitel Petr Kratochvíl před časem zvažoval kvůli grantovému systému žalobu na město, má jistých zhruba 5,6 miliónu, což je nejvíce ze 46 vybraných projektů.

kristinn
11. 6. 2017 • 19:35

https://www.youtube.com/watch?v=KUovm8WZAxQ

ivoadler
11. 6. 2017 • 16:28

Přejmenuje se to buď na DRB, s. r. o. nebo Zimmer frei, s. r. o. Pro divadelní podnikání platí: Státe (město), dej nám prachy (dotace, granty) a my budeme hrát s takto dotovaným vstupným. Bez dotace vstupného zkrachujeme do měsíce

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.