Balzerová o odchodu Töpfera: Byl spolehlivý parťák, ale… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Balzerová o odchodu Töpfera: Byl spolehlivý parťák, ale…

Eliška Balzerová přiopomněla Töpferův odchod z Fidlovačky.
Eliška Balzerová přiopomněla Töpferův odchod z Fidlovačky. (Foto: Černohorský, Pátek, Přibyl)

Eliška Balzerová (68) se rozhodla, že v Divadle Na Fidlovačce končí. Končí tak důležitá etapa jejího života, kterou započala s Tomášem Töpferem (66). V divadle dokázala pokračovat i po jeho odchodu, který nakonec neproběhl v tak přátelském duchu, jak se zdálo ze začátku.

Eliška Balzerová se s Tomáše Töpferem zná už víc než půl století. Na Fidlovačce spolu prožili 14 let, mnohokrát hráli partnery. „Divadlo vedl dobře a byl spolehlivý parťák," říká o něm Balzerová.  Když se rozhodl odejít na Vihohrady, respektovala jeho volbu. Jeho odchod měl však na soubor nečekaný vliv. „Jenomže jsem netušila, kolik a jak rychle odvede z našeho souboru lidí. Najednou jsme neměli co hrát, kolegové už byli vázáni smlouvou na Vinohradech, časově to nešlo skloubit,“ připomněla herečka těžké chvíle v rozhovoru pro časopis Téma s tím, že tehdy dostalo divadlo opravdu zabrat.

Někoho by mohlo napadnout, že to byl od dlouholetého kamaráda podraz, to však není případ Balzerové. „Snažila jsem se to tak nevidět. Tomáš chtěl jít dál, měl vyšší ambice, oba jsem v rozhodování svobodní lidé,“ uvedla s tím, že tehdy se rozhodla divadlo převzít a nést za něj zodpovědnost. „Myslím, že to byla varianta, se kterou tehdy nepočítal,“ uvedla s tím, že druhý den svolala soubor a ten s jejím návrhem souhlasil. Jejímu snažení udělala přítrž až politická situace a magistrátní úředníci, kteří jim to však podle hereččiných slov »nedopřáli«.

Rozzářená Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.