Vojta Kohoutek alias žhavá Nadja: Jde mi jen o prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vojta Kohoutek alias žhavá Nadja: Jde mi jen o prachy!

Při prvním pohledu na půvabnou Nadju jen málokoho napadne, že pod šaty se skrývá tento kluk.
Při prvním pohledu na půvabnou Nadju jen málokoho napadne, že pod šaty se skrývá tento kluk.  (: Kateřina Kalibánová, Screamers)

Travesti show, neboli muži převlečení za ženy a imitující slavné ženské osobnosti, se stalo poměrně vyhledávanou lidovou zábavou. Leckterému chlapovi ale přijde vážně hodně divné, když vidí jiného muže na podpatcích, s vycpanými ňadry a obličejem vylepšeným make-upem, očními stíny a zářivě rudou rtěnkou.

Reportáž ze zákulisí českých travesti show

Co je to vlastně za lidi? Proč si hrají na holky? Nedělnímu Aha! se podařilo jednoho z profesionálních travestitů vyzpovídat. A nejen to! Zachytili jsme i jeho přeměnu z muže v sexy hvězdu travesti show!

Z neznámého herce hvězda show
Vojta Kohoutek (31) je na první pohled nenápadný mladý muž. Vystudoval herectví a nějakou dobu hrál v Olomouci v divadle. „Snem všech herců je Praha. Tady se uchytit je ale přece jenom těžké, a tak jsem se nakonec ocitnul za barovým pultem v klubu, kde se předvádělo travesti show,“ vzpomíná na své začátky Vojta. Herecký talent se u něj nezapřel. Záskok za nemocného kolegu nakonec skončil Vojtovým účinkováním v travesti show. Dnes je členem naší nejznámější travesti skupiny Screamers.

Na dvorku chová slepice
Jsou všichni účinkující v travesti show orientováni homosexuálně? I nám tahle otázka vrtala hlavou, protože situace to sama nabízí. Tolik mužů, kteří by se převlékali za ženy a bavili publikum, zase není. Vojta se ale téhle škatulce brání: „Tahle práce není o sexuální orientaci, je to prostě práce,“ tvrdí, ale víc o sobě prozradit nechce. Ani světla velkoměsta už dnes Vojtu tolik nepřitahují. Bydlí v domku na vesnici, kde chová slepice, psy a kočky. O to více nás zajímá jeho proměna v sexy ženu.

Holit se musí vousy i hruď
Členové Screamers včetně Vojty jsou v kulturním domě v Praze Bohnicích již tři hodiny před vystoupením. Staví se kulisy, zkouší osvětlení, dolaďují se poslední detaily. V zákulisí začíná šrumec, muži se tu totiž postupně mění v ženy. Vojta začíná holením. „Pleť musí být dokonale oholená, aby neprosvítaly vousy. Holím si i hruď, protože chlupatá prsa by moc lákavá nebyla,“ směje se. Přichází na řadu líčení. Leckterá žena by mohla závidět zručnost a finty, které Vojta používá. Stínování make-upem, aby vynikly lícní kosti, dokonalé oční linky i kontury úst. Líčení vypadá na muži s krátkými vlasy trochu srandovně. Vše se má však brzy změnit.

Z Vojty se stává Nadja
Vojta se svléká do slipů. I tady ví, jak schovat to, co se schovat má. Vše navíc jistí navlečením silonových punčocháčů. Zbývá ještě podlepit izolepou prsa, aby udělala pěkný výstřih a hupky do šatů. „V místě ňader jsou prsní vycpávky, takže podprsenku nepotřebuji. Prsa jsou dokonale vytvarována a budí dojem opravdických ňader,“ prozrazuje. S nasazením paruky se Vojta již s konečnou platností stává Nadjou, jednou z hvězd skupiny Screamers. Lodičky s patnácticentimetrovými podpatky už jen dotvářejí dokonalou iluzi sexy ženy. Vystoupení může začít, vzhůru na scénu!

Nejdražší jsou šaty a boty!
Šaty jsou šity na zakázku a látky, které se používají, nejsou nijak levné. Jedny šaty tak v průměru vyjdou na 6 – 10 tisíc korun, Vojta má ale i róbu, která ho přišla na 20 tisíc korun. Za večer se převléká zhruba 15krát. Dobrá paruka stojí kolem 6 tisíc korun. V travesti show navíc musejí držet krok se zpěvačkou, kterou imitují. Změníli zpěvačka účes nebo barvu vlasů, musí se hned zakoupit i nová paruka. Boty jsou na hodně vysokých podpatcích, a jelikož mužská noha je poněkud větší než dámská, musí se střevíčky nakupovat ve speciálních obchodech. Lodičky na představení proto vyjdou tak na 3 – 4 tisíce korun. Dá se říci, že v průměru jeden kompletní kostým s parukou a botami přijde přibližně na 20 tisíc korun.

Ze šatny travesti show
I u tohoto zaměstnání se projevují nemoci z povolání. Vojta začíná z paruk pomalu plešatět a z lodiček s vysokými podpatky si vysloužil křečové žíly. Zažijí se ale i legrační příhody. Vojta jednou imitoval Zuzanu Slavíkovou z pořadu Nejslabší, máte padáka! Do jedné z divaček tak dlouho šil, až vstala a zařvala: „Vyčisti si uši, krá…!“ Natolik se tehdy divačka vžila do představy, že má před sebou skutečnou Zuzanu Slavíkovou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.