Šejkové šmírovali Ivančiny nohy aneb Dívejte se výš, tam oči spatříte spíš! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Šejkové šmírovali Ivančiny nohy aneb Dívejte se výš, tam oči spatříte spíš!

Během návštěvy Saudské Arábie Ivanka muslimský stát pobouřila hned několikrát. Kromě ukázek nohou také tím, že si odmítla zahalit vlasy.
Během návštěvy Saudské Arábie Ivanka muslimský stát pobouřila hned několikrát. Kromě ukázek nohou také tím, že si odmítla zahalit vlasy. (ČTK)

Obnažené kotníky Ivanky Trump (35) rozproudily krev arabským šejkům. Během návštěvy Saudské Arábie Ivanka muslimský stát pobouřila hned několikrát. Kromě ukázek nohou také tím, že si odmítla zahalit vlasy.

S nezakrytou hlavou chodila po Rijádu také americká první dáma Melania Trump (47). Ta si ale na rozdíl od dcery amerického prezidenta Donalda Trumpa (70) skryla ve většině případů alespoň kotníky. Zahalování žen na veřejnosti nařizuje právo šaría a v Saudské Arábii na jeho dodržování dohlíží náboženská policie. Za porušení hrozí drakonické tresty a ženám za nevěru i ukamenování. Ivanka také proto vystoupila na konferenci o právech žen v muslimských zemích.

»Tlučhuba« Trump
Není to poprvé, co žena po boku amerického prezidenta nebyla zahalená. Prezidentovu femme fatale trumfla Michelle Obama (53). Trump za to tehdy svého předchůdce Baracka Obamu (55) ostře zkritizoval. Světová média ale tento druh protestu chválí. Ivanka i Melanie jsou za hrdinky. Zato Trump je podle nich »tlučhuba«. Ještě před rokem totiž tvrdil, že Saudská Arábie je původcem teroristických útoků z 11. září 2001 a nyní otočil a zemi označil za »úžasné království«.
Trumpova suita dala včera šejkům sbohem a přesunula se na státní návštěvu Izraele.

Jak se muslimské ženy zahalují?
Muslimské ženy nenosí jen burku. Ta je naopak nejextrémnějším příkladem zahalování. Nosí se na civilním oblečení a zahaluje celou postavu ženy včetně obličeje. Ženy tak vidí jen přes mřížku. Odhalené oči nechává nikáb a celý obličej čádor. Hidžáb je pak tradiční šátek, který zakrývá jen vlasy, ramena a dekolt žen.

Na video s Ivankou Trump se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.