Nemocný Pomeje (52): Zpověď lékaře, který mu našel rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nemocný Pomeje (52): Zpověď lékaře, který mu našel rakovinu!

Herec se rozhoduje mezi operací a ozařováním.
Herec se rozhoduje mezi operací a ozařováním. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Karel Kopáč, ara)

Snaží se fyzicky i psychicky nabrat síly, aby mohl vyrazit do boje s rakovinou hrtanu. Jiří Pomeje (52) má před sebou sérii pětatřiceti ozařování. Herec obávající se ztráty hlasu se ale teprve rozhoduje, jakou léčbu podstoupí...

„Čeká ho dlouhý a těžký boj,“ řekl Aha! MUDr. Tomáš Filipovský z ORL pražské Ústřední vojenské nemocnice, který Jiřímu objevil zákeřnou chorobu.


Po operaci
„Pan Pomeje je teprve na samém začátku,“ upřesnil. Má tím na mysli fakt, že herec podstoupil operaci polypu na hlasivce, díky níž se na rakovinu přišlo. Teď je v rekonvalescenci, hrtan má stále oteklý a mluvit, byť jen trochu, je pro něho stále velmi bolestivé. Teprve až se dá po operaci trochu do kupy, přistoupí se k další léčbě.

Dvě varianty
Na ORL herci nabídli dvě varianty léčby: operaci hrtanu s následnými chemoterapiemi, nebo ozařování. A je na Jirkovi, jakou variantu zvolí. „Operací by ztratil hlas nebo by hlas byl dramaticky poškozen. U ozařování, pokud vše proběhne dobře, by byl hlas nejmíň poznamenán,“ vysvětlil Aha! Filipovský. Sedm týdnů
Vzhledem k tomu, že je Pomeje herec a dabér, přiklání se logicky k ozařování, které by podstupoval kromě víkendů denně po sedm týdnů. Operace hrtanu se ale přesto definitivně nevylučuje. Pokud ozařování nebude úspěšné, nebude zbytí. Kdy se započne s léčbou, teď záleží pouze na tom, jak se Pomeje bude cítit. 

Pomeje má rakovinu! Smůla se na něj lepí celý život, mluvil o dluzích i sebevraždě:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
britva
11. 4. 2017 • 19:20

Bartošová už na tebe čeká, tak to moc nenatahuj. nejsi bohatej Gott nebo Bartoška.

dzambulka007
11. 4. 2017 • 18:50

Honorář? Nebo snad čekáte, že začne někdy i pracovat?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.