Četníci z Luhačovic na tenkém ledě: Bestie, co jedly Židy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Četníci z Luhačovic na tenkém ledě: Bestie, co jedly Židy!

V seriálu bratři také vraždili ve svém mlýně.
V seriálu bratři také vraždili ve svém mlýně. (Foto: archiv ČT)

Brutální vraždy a kanibalismus! Téma pátečního 10. dílu seriálu Četníci z Luhačovic nebylo z hlav scenáristů. Hrůzný čin se před 98 lety skutečně stal.

„Jedná se v mnoha ohledech o velmi kontroverzní díl. Je to podle skutečné události, která se už tehdy zametla pod stůl, protože se Československo stydělo, že se něco takového u nás mohlo odehrát,“ svěřil zdroj z natáčení dílu s názvem Bestie. Příběh o zmizení osmi Židů, žijících v táboře židovských uprchlíků, které dvojice bratrů zavraždila a následně jim jejich lidské maso posloužilo k jídlu a částečně i na prodej, vycházel z vyšetřování skutečného případu z roku 1925.

Tehdy začalo v Třebíči vyšetřování vražd dvou Čechů bratrů Polických, kteří zemřeli v roce 1919. Policisté od podezřelých získali výpovědi, že skupina lidí ve městě vraždila v roce 1918 polské židovské uprchlíky. Jejich maso posloužilo vrahům a v období velké bídy šlo na odbyt. Hororové věci se odehrály v bývalém Kohnově mlýně, kde až osm ztraceným židovských uprchlíků bydlelo, dům sloužil jako sociální byty pro chudinu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.