Ťukněte si s celebritou! Herec Patrik Děrgel slaví 28 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ťukněte si s celebritou! Herec Patrik Děrgel slaví 28

Patrik Děrgel dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Patrik Děrgel dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto ND/Petr Neubert, Facebook.com, FTV Prima, TV Nova, ara)

28. narozeniny dnes slaví herec Patrik Děrgel. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Patrik Děrgel je jeden z herců, kteří k herectví přišli celkem náhodou. Patrik nebyl ten, který by věděl, že na jeviště patří hned od narození. Původně se věnoval hokeji. Jenže střední hokejová škola v jeho okolí nebyla, matika mu nešla, tak se rozhodl zkusit udělat přijímačky na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, kde se dělají dřív, než na jiné školy a náhodou to vyšlo hned napoprvé. Až teprve potom se šel podívat do divadla, co to vlastně bude studovat.

Už při studiu na konzervatoři tento mladý talent přijala moravská divadla s otevřenou náručí. Zahrál si tedy v Národním divadle moravskoslezském, v Divadle Petra Bezruče a v Těšínském divadle, kde sbíral první zkušenosti. Dostal se do Prahy na Divadelní akademii muzických umění, kde studoval činoherní herectví. ´

Stal se novou krví Národního divadla a je členem souboru Švandova divadla, kde jste ho mohli vidět například v představeních Proměna, Popeláři, nebo Hamlet. Hamlet je pro něj jistě významná role, jelikož Patrik je jeden z nejmladších Hamletů v dějinách českého divadla, byl za tuto roli nominován na Cenu Alfréda Radoka a především na cenu Thálie za rok 2015.

Dalším zajímavým bodem spojeným s rolí Hamleta je výrok režiséra Dana Špinara, že Patrik Děrgel je Hamlet s nejhezčím zadkem, protože ve hře „lítá“ úplně nahý, což ho opět dostalo do povědomí dalších lidí. Patrik je mimo jiné také muzikant. Hraje na kytaru a zpívá v šestičlenné kapele Ema, která se zaměřuje především na folkovo-punkovou hudbu. Zajímavostí kapely je fakt, že většina členů ani není z branže. „Například náš violoncellista je ředitel firmy na zpracování dřeva.“ říká Patrik v jednom ze svých rozhovorů. Dále pak říká, že muzika je pro něj ventil.

Avšak díky tomu, že se věnuje zpěvu se také dostal do Hudebního divadla Karlín, kde působí v muzikálu Lucie, v níž se alternuje s Vaškem Noidem Bártou a Davidem Krausem v hlavní roli Daniela. Dále se pak objevuje v The Addams Family v roli Lucase a na divadelních prknech se tedy ukáže po boku Lucie Bílé, nebo Jiřího Korna. V televizi jste ho mohli vidět v seriálu Ulice či V.I.P. vraždy, v pohádce Škola Princů, ve filmu DonT Stop, nebo v třídílném dramatu Hořící keř.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.