Ťukněte si s celebritou! Herečka Jana Šulcová slaví 70 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Ťukněte si s celebritou! Herečka Jana Šulcová slaví 70

Jana Šulcová slaví 70. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Jana Šulcová slaví 70. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Aha! - David Kundrát, Lenka Hatašová, Profimedia.cz)
Herečka Jana Šulcová byla sexy symbolem 80. let a patřila k hvězdám českého filmu i televizní obrazovky. Pak ale začala mít potíže s alkoholem.

Jana Šulcová vystudovala pražskou DAMU a poté byla od 70. až do začátku 90. let členkou hereckého souboru Městských divadel pražských. Těžké problémy s alkoholem ale byly pro její kariéru velkou ranou. Pití kdysi velmi slavné herečce přivodilo vážné choroby slinivky břišní a štítné žlázy. Přestala se objevovat ve filmu i v divadle, nicméně od konce 90. let už zase vystupuje s divadelním souborem Háta a hostuje v Divadle Bez zábradlí.  

Do diváckých srdcí se Jana Šulcová zapsala především rolí Kateřiny Horákové v komedii S tebou mě baví svět, z dalších významnějších postav stojí za zmínku role maminek v seriálech Tajemství proutěného košíku či My všichni školou povinní.

V dalším předlistopadovém seriálu Byl jednou jeden dům si Jana Šulcová zahrála luxusní prostitutku. Objevila se i v normalizačním seriálu Nejmladší z rodu Hamrů.

Její půvaby dokázali ocenit i velcí režiséři. Otakar Vávra ji postavil v historickém snímku Oldřich a Božena po bok Jiřího Bartošky, další slavný režisér Juraj Herz ji zase obsadil do svých filmů Kulhavý ďábel a Spalovač mrtvol.

Jana Šulcová byla vdaná, se svým bývalým manželem, rovněž hercem (a spolužákem ze stejného ročníku na DAMU) Oldřichem Víznerem má dvě dcery, Terezu a Rozálii.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.