Vězněná na Šumavě: hrůzný čin odhalen českým Stephenem Kingem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vězněná na Šumavě: hrůzný čin odhalen českým Stephenem Kingem

 (Vězněná - Pavel Renčín)

Bojíte se rádi? Pak byste neměli přehlédnout knižní novinku Vězněná jejíhož autora Pavla Renčína kritici připodobňují k proslulému autorovi hororových děl Stephenovi Kingovi.

Vězněná je thriller temného stylu, jakých je na české scéně zoufalý nedostatek. Čtenáři přebíhá po zádech mráz, když uváží, že děsivý příběh je inspirován skutečnou událostí ze šumavského pohraničí. Ponořte se do dusivé atmosféry samoty, divoké přírody a zla, které překonává lidské chápání. Při čtení se vám možná vybaví jméno Stephena Kinga, jehož dílům se román žánrově blíží.



O čem tedy kniha je? Středoškolský učitel Martin trpí nočními můrami a podivnými výpadky paměti. Připadá mu, jako by jej stahovala neviditelná bažina, propadá záchvatům zuřivosti – a v posteli se mu zjevuje mrtvá dívka, o níž tuší, že by ji měl znát. Děsí se toho, jakou roli mohl v její smrti sehrát. A možná že se jen ztrácí v hlubině šílenství. Jeho tajemství má kořeny ve čtyřicet let staré minulosti a klíč k němu drží v ruce malá holčička Marie, která jede na prázdniny do šumavských hvozdů. Brána k jejímu hrůznému osudu, jenž je neoddělitelně propojen s osudem Martinovým, je otevřená dokořán a už není cesty zpět…

„Když jsem psal Vězněnou, někdy to bylo opravdu hodně drsné, zdály se mi špatné sny, uvědomil jsem si, že ty nejhorší věci si ani autor se slušnou fantazií nevymyslí. Ty nejhorší věci se opravdu staly,“ říká o své knize autor Pavel Renčín.

Budete-li mít potřebu vánoční pohádky naředit něčím temnějším, Vězněná pro vás bude skvělou volbou.

Trailer vytvořený pro knihu: https://www.youtube.com/watch?v=7HpW1sHdzrQ

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.