Další trápení Krakonoše Františka Peterky (93): Kvůli zhoubnému nádoru herci ozařují tvář! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Další trápení Krakonoše Františka Peterky (93): Kvůli zhoubnému nádoru herci ozařují tvář!

Za onkologický nález v dutině ústní může podle herce divadlo. „Myslím si, že jsem to chytil zřejmě z toho, že jsem byl roky pasivní kuřák. Od roku 1946 jsem na zkušebně vedl s kuřáky hrozný souboj, aby se tam nekouřilo. V tomto prostředí jsem se přestal vyskytovat až v devadesátým roce,“ svěřil Aha! František.
Za onkologický nález v dutině ústní může podle herce divadlo. „Myslím si, že jsem to chytil zřejmě z toho, že jsem byl roky pasivní kuřák. Od roku 1946 jsem na zkušebně vedl s kuřáky hrozný souboj, aby se tam nekouřilo. V tomto prostředí jsem se přestal vyskytovat až v devadesátým roce,“ svěřil Aha! František.  (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Krutá diagnóza onkologů! Tu si vyslechl František Peterka (93). Našli mu nádor na jazyku. A protože kvůli věku a slabému srdci legendárního představitele Krakonoše není možná operace, čeká ho léčba ozařováním.

„Mám to na jazyku po pravé straně ke kořeni. Je tam vidět takový modrý stín a je to dlouhý asi tak centimetr,“ popsal deníku Aha!. „Na onkologii mi řekli: Tohleto spálíme. Ovšem samozřejmě nic není na světě zaručený. Ale mělo by to být snad snadný,“ doufá herec, že nad zákeřnou rakovinou zvítězí. „Mám kamaráda, který už pět let bojuje s rakovinou prostaty a pořád je tady,“ nepropadá panice.


Ozařování je v jeho případě jediná možná léčba. „Doktor mi říkal, že operaci by vzhledem k mému srdci a věku nedoporučoval, takže by udělali to ozařování,“ dodal herec s tím, že vyšetření nebylo nic drastického. „Nebylo to vůbec bolestivý. Je to jako kdyby vám měřili teplotu teploměrem,“ svěřil se Peterka s tím, že při jídle nebezpečný útvar na jazyku cítí. „Nedá se říct, že by mi to způsobovalo bolest, ale při žvýkání cítím jakoby tupé údery. Po jídle jsem pak z toho unavenej,“ svěřil se František. Léčbu začne příští týden. „Budu tam dojíždět ambulantně a oni na to zaútočí. Kolikrát tam budu muset jít, ale zatím nevím stejně jako to, kdy ucítím úlevu,“ dodal herec, který je opět odhodlaný nad zdravotními problémy zvítězit tak, jak už tolikrát během svého života. Krakonoš je rozený bojovník.



Přečtěte si
baronessa
21. 9. 2015 • 11:24

Amplitudo, jsi neskutečné hovado. Ani psí granule bych ti nepodala, pes je užitečnější než ty s takovými komentáři. Pan Peterka je naštěstí pod lékařským dozorem. Ty takové štěstí asi nemáš, proto své bláboly pouštíš do éteru jako smrduté pšouky a neuvědomuješ si, jak smrdíš. Dej si studený obklad a hlavně nechoď mezi lidi.

jity
21. 9. 2015 • 10:30

proboha to jsou mi, ale starosti. Zřejmě nemáš na nic jiného než žrát psí granule, to tě teda lituji.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.