Na pohřbu Josefa Masopusta (†84) promluvila Čáslavská: Pepíku... Ty brýle ti nezapomenu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na pohřbu Josefa Masopusta (†84) promluvila Čáslavská: Pepíku... Ty brýle ti nezapomenu

Věra Čáslavská připomněla historku s brýlemi.
Věra Čáslavská připomněla historku s brýlemi. (Foto Aha!: Mária Rušinová a Pavel Mazač)

Nikdo jiný nemohl dát krásnější sbohem! Sportovní legenda a bývalá gymnastka Věra Čáslavská (73) byla poslední celebritou, která na smutkem zahalené Julisce promluvila k rakvi s fotbalistou Josefem Masopustem (†84).

„Vážený Josefe, drahý Pepíku, jak jsem měla tu čest tě oslovovat,“ začala svou řeč Čáslavská. Juliskou, kam na rozloučení dorazilo zhruba tisíc lidí, zadul vítr a zpod bouřkových mraků na chvíli vykouklo sluníčko.

A Věra dál vzpomínala. „Vybavuje se mi snad každé naše setkání. Jednou jsem si vedle sebe na židli položila brýle a ty jsi na ně sednul. Já nic neviděla, a tys utíkal, během deseti minut jsi přinesl brýle nové,“ vystihla jeho obětavost. V první řadě na ploše seděla vdova, také Věra, z obou stran měla děti Antonína a Ivanu. Za nimi sledovaly ceremoniál desítky borců, kteří s Masopustem hrávali, nebo ho obdivovali.

„Jeho zásluhou si náš fotbal udělal jméno. Mám sedmdesát sedm let, ale toto vidím poprvé. Je to něco neuvěřitelného, na to nelze zapomenout, a Josef si to zaslouží,“ ocenil Slovák Adolf Scherer dojemné loučení na fotbalovém stadionu. „Naposledy jsem tu nastoupil v roce 1962 za Trnavu a prohráli jsme s Duklou 1:10,“ rozhlédl se Jozef Štibrányi (75). „Pepa byl skromný, říkal mi: Kdybys nedal v Chile gól Španělům, nepostoupili jsme tehdy ani ze skupiny a žádný Zlatý míč by nebyl. Ať je mu země lehká. Jestli něco existuje, už tam sedí s Kvašňákem a dalšími na pivu.“

 



Přečtěte si
ivoadler
9. 7. 2015 • 14:29

Masopusta jsem měl rád. Ve srovnání třeba s takovým blbcem Strakou to byl morální gigant. Takové charaktery už dneska nejsou.

ararat
9. 7. 2015 • 11:54

azenat,proboha co to má z inteligencí společného,já bych spíše řekla že ten tvůj příspěvek o tvé inteligenci/asi nic moc že?/.........,taky tady meleš vše dohromady,nakonec asi tím chceš říci,že za odložené brýle na židli,které zasedl nechtíc p.Masopust může i p.Havel no jo lidská blbost nemá hranice.

monza
9. 7. 2015 • 11:31

Bože,ty jsi ale čur-ák!

anezat
9. 7. 2015 • 09:20

Masopust byl prostě třída. Zato pokládat brýle na židli - to nesvědčí zrovna o inteligenci Čáslavské. A toto Havel jen tak ze známosti zaměstnával na Hradě...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.