Olda Říha: Katapult se nerozpadne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Olda Říha: Katapult se nerozpadne!

Olda Říha (vpravo) doufá, že zdravotní potíže Jiřího »Dědka« Šindeláře (uprostřed) nepřinutí z Katapultu odejít.
Olda Říha (vpravo) doufá, že zdravotní potíže Jiřího »Dědka« Šindeláře (uprostřed) nepřinutí z Katapultu odejít.

PRAHA – Legendární kapela Katapult je těsně před rozpadem! Naznačují to alespoň zdravotní potíže jejího zakládajícího člena baskytaristy Jiřího »Dědka« Šindeláře (58).


PRAHA – Legendární kapela Katapult je těsně před rozpadem! Naznačují to alespoň zdravotní potíže jejího zakládajícího člena baskytaristy Jiřího »Dědka« Šindeláře (58), kterého při nedávné zvukové zkoušce před koncertem v Kroměříži postihl astmatický záchvat. „Jirka je můj celoživotní kamarád, jsem z toho špatnej,“ říká druhá nejslavnější tvář Katapultu Olda Říha!

Kdo někdy viděl tyhle dva postarší pány živě hrát, dobře ví, že by svou energií hravě strčili do kapsy i osmnáctileté mladíčky. Proto se nelze divit tomu, že Šindeláře náročné hraní na baskytaru tolik vysiluje. Podle pořadatele koncertu Dalibora Čmolíka dokonce hrozí, že se kvůli »Dědkově« astmatu Katapult rozpadne. Tomu se ale jeho parťák Říha sveřepě brání:
„To ať radši neříká! Katapult je nezničitelný! Jirka je teď asi na týden v nemocnici a v květnu už bychom mohli zase koncertovat. Vždyť proboha neumírá, jen má astma! Vláďa Mišík s astmatem třeba hraje už déle než dvacet let.

Vůbec se mi proto nelíbí, že se varianta našeho rozpadu naznačuje. I kdyby totiž Dědkovi lékaři hraní zakázali, nepoděláme se. Je to až krajní možnost, ale pak bychom si museli najít nového člena skupiny. To se ale doufám nikdy nestane,“ věří ale ve šťastný konec frontman skupiny Olda Říha.


Autor: (daz)
Foto: www.katapult.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.