Její syn spáchal sebevraždu: Teď se sestra Ester Janečkové odhodlala k odvážnému kroku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Její syn spáchal sebevraždu: Teď se sestra Ester Janečkové odhodlala k odvážnému kroku!

Ester Janečková se sestrou Svatavou, která se už rok vyrovnává s bolestnou ztrátou syna Filipa.
Ester Janečková se sestrou Svatavou, která se už rok vyrovnává s bolestnou ztrátou syna Filipa. (Foto: Aha! - Facebook, Ladislav Krivan, Petr Novotný)

Před rokem pohřbila sestra Ester Janečkové (42) Svatava Havlíčková svého syna Filipa (†14). Ten se oběsil v zahradním altánku kvůli homofobii. Svatava chce předcházet dalším případným neštěstím mladých lidí, proto se rozhodla začít aktivně pomáhat.

„Ráda bych pomohla gayům a lesbám a jejich rodinám se sebe přijetím,“ řekla Svatava serveru Boyler.cz s tím, že smrt jejího syna převrátila celý její svět naruby.

„Myslím, že je nejdůležitější možnost žít v pravdě podle své přirozenosti. Okolí by si mělo zvyknout, že tuto orientaci má hodně lidí,“ prohlásila Havlíčková.

Prague Pride spustilo 17. 2. novou poradnu S barvou ven, kde si mohou mladí gayové a lesby napsat o radu lidem se stejnými zkušenostmi. Informace mohou dostat nejen od homosexuálů, ale i od jejich rodin a známých, včetně Svatavy Havlíčkové.



Přečtěte si
svatadala
25. 9. 2015 • 15:26

Bože, ať už jde Janečková do háje i s tím svým synovcem. Vyškemrala na ČT blbou Poštu pro tebe, tak ať už dál neotravuje a zaleze. Nikoho nezajímá, každý si přečte nadpis článku a jde dál, kdo by ty voloviny o ní četl.

ararat
21. 2. 2015 • 09:03

nevímjakoumášsiceorientaciajemitocelkemjedno aletyjsichudákodnarozeníatakyužtinenípomoci ty radějidětnebudešmítzlílidéjemítnemohouacobyznich vyrostlotřebahermaforodititypumekanika

bella.
19. 2. 2015 • 11:30

mek hm , tak jo nojo.Jsi dominantní, miluju tě.

mekanik
19. 2. 2015 • 11:15

oni ti mladí buzeranti jsou vůbec tak nějak víc přecitlivělí.pár jich znám.chyba není v lidech kteří se mu posmívali.chybu vidím v rodičích.měli mladýmu vysvětlit,že v naší zemi se vždycky najde někdo komu buzeranti nesedí.mě osobně rozhodně nesedí.bela nechci slyšet nějaký kecy,nebo ti neudělam medajlonky Havana

bella.
19. 2. 2015 • 00:22

když tady tak často čtu nenávistné komenty některých většinou chlapů idiotů proti homosexualitě ptám se, co by asi dělali , kdyby to bylo jejich dítě? A jestli podobná nechuť byla i v rodině těch katolíků, pak ne každý to unese . Stačí úděsný komenty nick : prroud a kohorta na " Zadaný Lumír Olšovský " a ničemu se už nedivím. Chudinka kluk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.