Josef Vinklář (76): Operace! Nádor na plicích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Josef Vinklář (76): Operace! Nádor na plicích!

Josef Vinklář vyděsil celou svoji rodinu.
Josef Vinklář vyděsil celou svoji rodinu.

PRAHA – Slavný herec Josef Vinklář (76) je těžce nemocný! Lékaři mu z plic vyoperovali nádor, teď zjišťují, jestli není zhoubný.


Rodina to zjistila z novin!

Výsledky testů by měly být známy během několika dnů. Vinklářova rodina je v šoku - zprávy o jeho vážném zdravotním stavu se totiž dozvěděla až z novin!

„Volala mi snacha, byla zděšena zprávami, které se o Josefově zdraví píší,“ řekla deníku Aha! Vinklářova exmanželka, spisovatelka a herečka Ivanka Devátá, známá ze seriálu televize Prima Velmi křehké vztahy, kde hraje paní Wágnerovou. Vinklář žije sám a o své nedávné operaci a podezření na rakovinový nádor se odmítá bavit. Neřekl o tom ani synům Jakubovi a Adamovi. Zřejmě jim nechtěl přidělávat starosti. Podle Deváté se rodina obává, aby Vinklář, který je náruživý kuřák, neměl rakovinu plic, na niž zemřela i jeho maminka. Jeho první manželka, herečka Jana Dítětová, zase podlehla rakovině hrtanu. Vinklář prodělal v posledních letech srdeční kolaps i mozkovou příhodu. „Taková událost má jednu výhodu - rychle vás vzpamatuje. Bez vlastní zásluhy vám srovná hodnotovou stupnici života. Mně se všechno scvrklo na to, abych se ještě uzdravil a aby byly v pořádku děti - na ty jsem myslel nejvíc. Souběžně s tím jsem si přál, abych si ještě někdy zahrál divadlo. Byl jsem bezmocný, odkázaný jen na pomoc doktorů a sester. Člověk si pak začne vážit života,“ komentoval to tehdy .

Kliknutím zvětšete„A ještě něco - uvědomil jsem si jednu výhodu stáří: už nemusím spěchat. Můžu si vybírat, co chci dělat, a taky vím, co je zbytečné. Jak říkával Werich: »Stáří je strašná blbost, ale taky je to jedinej možnej způsob, jak ještě bejt na světě.« Konec života je někdy těžký a smutný...“


Autor: Sabina Růžičková, Petr Macek
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.