Babička českých paterčat žádá stát: Plaťte mě jako ošetřovatelku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Babička českých paterčat žádá stát: Plaťte mě jako ošetřovatelku!

Babička Olga by se ráda stala ošetřovatelkou na plný úvazek.
Babička Olga by se ráda stala ošetřovatelkou na plný úvazek. (Reprofoto: ČT, ara )

Šestinásobná maminka Alexandra Kiňová si nedávno postěžovala, že přidělené ošetřovatelky jí zrovna moc nepomáhají. Bylo by řešením udělat z její maminky Olgy (42) novou pracovní sílu?

Už takhle je babička paterčat Olga Kiňová své dceři stále k ruce a o vnoučata se stará. Je bez práce a žádnou si najít nemůže, protože denně pomáhá dceři. „Jsem u nich od rána od čtvrt na sedm prakticky až do večera a jsem k ruce, když pečovatelky nestíhají,“ říká Olga v seriálu ČT Paterčata.

Její dcera si v minulých dílech stěžovala na péči ošetřovatelek. „Kdybych mohla, dala bych každé do držky. Nestarají se tak, jak by měly,“ řekla dokonce s tím, že prý děti nechávají často brečet a nemění jim plínky.

Možná právě proto by se její maminka chtěla nechat zaměstnat jako pečovatelka a za práci brát plat. Jak se na tuto situaci dívá odborník? Šéfka klubu dvojčat a paterčat Klára Vítková – Rulíková v tom nevidí problém. „Bylo by to asi 10 tisíc hrubého. Ale přijde o současné dávky,“ vysvětluje situaci.



Autor:  mpa

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.