Hvězda z filmu Babovřesky kandiduje ve volbách: Jsem babka č. 1 a chci na radnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hvězda z filmu Babovřesky kandiduje ve volbách: Jsem babka č. 1 a chci na radnici!

Růžena Havlová kandiduje ve volbách.
Růžena Havlová kandiduje ve volbách.  (Foto Aha! – Ladislav Křivan)

Zahrála si legendární drbnu, babku č. 1 ve filmech režiséra Zdeňka Trošky Babovřesky, teď chce být političkou! A ne ve fiktivní vísce. Růžena Havlová (80) kandiduje na radnici Prahy 3!

Poté, co dotočila třetí díl Babovřesek, rozhodla se, že se její kariéra bude ubírat jiným směrem. Kandiduje na koaliční kandidátce »Žižkov (nejen) sobě« na radnici Prahy 3. A má proto sakra jasný důvod. „Žiju tady bez jednoho měsíce 81 let!“ A i když je až na posledním, 35. místě volební listiny, hlavu si s tím rozhodně
nedělá. „Já nepotřebuji být na radnici, já to dělám celý život. Starým lidem radím, co mají dělat. Tady nejde o šanci, tady jde o to, aby lidi tu stranu volili.

Jsou v ní lidi, kteří kopou za Žižkov,“ vysvětluje. A volební program? „Hezčí Žižkov! Už by se nemělo bydlet bytech čtvrté kategorie, to bydlení by mělo mít určitou úroveň,“ vysvětluje seniorka energie.

A proč z filmu do politiky? Mezi těmito dvěma profesemi podle ní není hluboká propast. „Jsem komediant první třídy, už v roce 48 jsem vyhrála první cenu v recitaci. Vystupování mám v sobě celý život,“ troufá babka č. 1 mezi komunální politiky. Připravenou má však i variantu pro případ neúspěchu. „Hraju divadlo, mám pořád spoustu práce. Mám osm vnoučat a čtyři pravnoučata a nemám na ně čas,“ říká vitální seniorka.



Autor:  sch

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.