Sparťany vyhodili z letiště: Trapas, neměli pasy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Sparťany vyhodili z letiště: Trapas, neměli pasy

Trable s odletem.  Řepka a jeho Sparta se na letišti zdrželi.
Trable s odletem. Řepka a jeho Sparta se na letišti zdrželi. (Aha! – Mária Rušinová)

Minulý čtvrtek ztrapnili sparťané FK Sarajevo 5:0. Včera se jim povedl trapas na vlastní triko. Před dnešní odvetou 3. předkola fotbalové ligy mistrů v Bosně přišla část letenských fotbalistů a někteří VIP cestující na v letiště Ruzyni bez pasů. Ti je hnali...

Občanské průkazy nestačily. „Stop, na občanku nemůžete, dál vás nepustím,“ vybafl na zcestovalého gólmana Blažka policista u pasové kontroly. »Bláža« koukal jako nevěřící Tomáš a Řepka s ním.

„Už se těším, až poletíme domů,“ pokusil se vtipkováním nabrat psychickou rovnováhu Jaromír Blažek. Marně. Start výpravy se zpozdil o 150 minut!

„Naše chyba to nebyla, nemůžu za to. Manželka už byla připravená, že mi pas doveze,“ vykládal. V čem byl problém? V tom, že bafuňáři Sparty jednali s ministerstvem zahraničí asi jako hluchý s němým. Jaksi se zapomnělo, že Bosna není v Evropské unii.

„Dostali jsme od ministerstva informace, že do Bosny lze cestovat bez pasů, přestože tento stát není členem Evropské unie. Jenže tato výjimka se u Bosny vztahuje jen pro cestování po pozemních komunikacích, nikoliv letecky,“ vysvětlil šéf letenské komunikace Ondřej Kasík. Rudí se nakonec dostali do vzduchu přes urgence na bosenském velvyslanectví.

Tak snad to byl poslední zádrhel Letenských. Pokud by přes nazdárky českého kouče Plíška v Sarajevu nepostoupili, zbývala by jim zpátky do Prahy jen jedna cesta – kanálama...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.